Toptriatleten nemen het in bijzondere wedstrijd op tegen Cadel Evans, Paula Radcliffe en Puck Moonen

Toptriatleten nemen het in bijzondere wedstrijd op tegen Cadel Evans, Paula Radcliffe en Puck Moonen

Cadel Evans Foto: AFP

De seizoensopener van het Super League Triathlon, een verzameling van triatlonwedstrijden op de korte afstand met gevarieerde en spectaculaire wedstrijdformaten, wordt een bijzonder evenement. In het Saudische Neom zullen toptriatleten het in de drie disciplines - zwemmen, fietsen, lopen - opnemen tegen legendes uit die sporten. Onder andere Cadel Evans, Paula Radcliffe en Inge de Bruijn hebben al toegezegd.

De Super League Triathlon is een buitenbeentje in de sport. Het is een circuit dat gekend staat voor spectaculaire triatlonwedstrijden met een twist. Voor de seizoensopener in Neom, de locatie waar Saudi-Arabië een futuristische stad in de woestijn wil bouwen, heeft het opnieuw iets bijzonder bedacht.

Toppers op de korte (olympische) afstand zullen het op 27 en 28 maart in de drie individuele triatlondisciplines opnemen tegen coryfeeën uit die sporten. Zo hebben Cadel Evans (ex-winnaar Tour de France), Jens Voigt (voormalig ontsnappingskoning uit het wielrennen), Paula Radcliffe (ex-wereldrecordhoudster op de marathon) en Inge De Bruijn (viervoudig olympisch zwemkampioene) al toegezegd. Ook de Nederlandse wielrenster Puck Moonen doet mee. De prijzenpot bedraagt 100.000 dollar.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.