Het beste van twee werelden: de puppy die eruitziet als een kat

Een hond? Of toch eerder een kat? Het is een van de moeilijkste vragen die mensen moeten beantwoorden wanneer ze een huisdier in huis willen halen. Maar een diertje dat viraal gaat op het internet, lijkt het beste van twee werelden. Maak kennis met Dúi uit Vietnam.

Fans speculeren er op het internet over los: welk ras is dat in hemelsnaam? Sommigen zien er een kruising in tussen een corgi en het Vietnamese ras Hmong, anderen hebben het dan weer over een mix tussen een corgi en een Britse kortharige kat.

De waarheid vond metro.co.uk bij de eigenaars van het hondje, Hai Anh en Tuan uit Hanoi, Vietnam. Dúi is 2,5 maanden oud en is een kruising tussen een Vietnamees hondenras met een Dingo. “Maar ik denk dat er ook een genetische mutatie gebeurd is, hoor”, zegt Tuan. “Ik heb hem gekocht in een bergprovincie in Vietnam.”

Tuan omschrijft zijn bijzondere huisdier als een “vrolijke en lieve puppy, die graag met andere en zelfs grote honden speelt en heel lief is met mensen”. Vijf dagen geleden werd een fanpagina opgericht voor het diertje en die pagina heeft ondertussen 78.000 fans van over de hele wereld.

Het beste van twee werelden: de puppy die eruitziet als een kat
Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees