Patiënt ontsnapt uit quarantaine door coronavirus en geeft interview… tot de dokters hem te pakken krijgen

Video: KameraOne

Een Iraanse patiënt is ontsnapt uit een ziekenhuis in Georgië en richt zich tot de aanwezige camera’s en journalisten. Hij bedankt uitvoerig het land, het ziekenhuis en de dokters. Totdat die hem komen vangen om hem weer in quarantaine te plaatsen. De dokters trekken de man terug naar binnen omdat er vermoedens zijn dat hij besmet is met het coronavirus. Hij kreeg voorlopig nog geen diagnose van het virus, maar het ziekenhuis behandelt op dit moment wel een patiënt met corona. Die man, oorspronkelijk ook van Iran, kwam het land binnen via Azerbeidzjan.

In China maakt het coronavirus steeds minder doden, maar in de rest van de wereld lijkt de verspreiding niet meer in te dammen. Door de snelle verspreiding van het virus in landen als Iran, Italië en Zuid-Korea, bevindt de wereld zich nu op een kruispunt, verklaarde WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus tijdens een persconferentie. De beslissingen die nu genomen worden, kunnen bepalen of het coronavirus onder controle wordt gebracht, dan wel of de epidemie uit de hand loopt.

LEES OOK. Coronavirus komt steeds dichterbij, zeven vragen beantwoord: “Kinderen moeten niet bang zijn, hun grootouders wel” (+)

bekijk ook

Explainer - Wat is het coronavirus?

Video: Nieuwsblad

“Welk coronavirus?” Opmerkelijke beelden tonen hoe gasten in hotel Tenerife genieten van zon en gratis champagne

Coronavirus ontregelt Italië: drone filmt spooksteden

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Nog vragen over het coronavirus?
Een antwoord op de belangrijkste vragen vind je hier.

Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Hoe kan je besmetting vermijden? Wat als je ziek bent? Welke maatregelen zijn er in België?

Meer over Coronavirus

Corrigeer