Met koevoet, sloophamer en muts betrapt in woonwijk, en toch: “We gingen keuken afbreken”

Met koevoet, sloophamer en muts betrapt in woonwijk, en toch: “We gingen keuken afbreken”

Foto: Photo News

Aalter -

Drie verdachte mannen hadden een goed excuus klaar toen ze eind oktober 2019 betrapt werden in een woonwijk. “We zijn de weg kwijt. We moeten ergens een keuken uitbreken”, klonk het. In hun auto lag een koevoet, een sloophamer en een zwarte muts.

Het drietal werd gespot door een politie-inspecteur die naar huis reed. De politie trof een persoon aan het stuur aan, twee anderen werden later gevat. In de wagen staken een koevoet, een sloophamer, een multitool, een lamp en een zwarte muts. De verklaringen van de drie bleken niet overeen te stemmen. Zo zeiden ze dat ze “de weg kwijt geraakt waren en dat ze een keuken gingen afbreken.” Ook van wie de wagen was, konden ze niet zeggen. “We hebben niks gedaan”, zei het drietal voor de rechtbank.

“De eerste beklaagde werd op zijn vorige ‘werkplek’ al eens veroordeeld voor diefstal met braak”, zei het openbaar ministerie. “Dit zijn geen loodgieters of elektriciens, dit zijn mannen die van alles uitsteken dat het daglicht niet mocht zien.”

De procureur vroeg een celstraf van achttien maanden voor de man achter het stuur. De andere twee riskeren een celstraf van negen maanden.

De advocaten van de mannen vroegen de vrijspraak. “Er is geen concreet bewijs dat zij betrokken waren bij een misdrijf. Er waren misschien verdachte handelingen maar meer niet”, klonk het.

De mannen kennen hun straf op 12 maart.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio