Uitbetaling pensioenen aan huis verandert niet door regeling niet-dringende brievenpost

Uitbetaling pensioenen aan huis verandert niet door regeling niet-dringende brievenpost

Archiefbeeld Foto: An Nelissen

De uitbetaling van pensioenen aan huis door de postbode blijft onveranderd onder de nieuwe regeling van Bpost voor niet-dringende brievenpost, die vanaf 1 maart ingaat. De betaaldata blijven ongewijzigd, meldt de Federale pensioendienst, die hier naar eigen zeggen vele vragen over kreeg.

Vanaf 1 maart gaat Bpost niet-dringende brievenpost maar twee keer per week bedelen. Eerst zal dat enkel gelden voor publicitaire post, en vanaf midden maart is de rest van de niet-prioritaire brievenpost aan de beurt. Pakjes kunnen wel nog altijd zeven dagen per week worden geleverd, en de postbode zal ook kranten, magazines, brieven met een priorzegel en rouwbrieven elke weekdag blijven bezorgen.

De FPD zegt vrijdag dat de 25.000 gepensioneerden van wie het pensioen maandelijks cash aan huis wordt bezorgd door de postbode, zich ook geen zorgen moeten maken. “De aangepaste postrondes van Bpost wijzigen niets aan de betaaldatums. De Pensioendienst raadt wel de betaling per overschrijving aan”, klinkt het. Een overschrijving is volgens de FPD veiliger en sneller, en heeft als voordeel dat de gepensioneerde niet thuis hoeft te zijn om het pensioen in ontvangst te nemen.

Corrigeer

NIEUWS