Consternatie op WK-piste: Michael Morkov moet op kamer blijven en wordt getest op coronavirus

Consternatie op WK-piste: Michael Morkov moet op kamer blijven en wordt getest op coronavirus

Morkov Foto: Photo News

Michael Morkov is zondag een van de favorieten met Denemarken in de ploegkoers op het WK baanwielrennen in Berlijn. De renner van Deceuninck – Quick-Step startte gisteren niet meer in de vijfde rit in de UAE Tour en vloog naar Duitsland. Nog voor het nieuws bekendraakte dat twee Italiaanse verzorgers van UAE-Team Emirates positief testten op het Corona-virus. Wat leidde tot het stopzetten van de rittenkoers en het testen en voorlopig in quarantaine plaatsen van renners en entourage.

LEES OOK.Nederlandse renners getuigen vanuit hotel in Abu Dhabi: “Het is onwezenlijk wat ons is overkomen”

Maar Morkov ontsprong dus de dans en vierde gisteravond in het hotel van de Denen mee het goud van de achtervolgingsploeg. In dat hotel zitten een pak landen, onder meer Nederland, Italië, Australië, Groot-Brittannië en Polen. De Belgen zitten elders.

Toen het nieuws bekendraakte over de situatie in de Verenigde Emiraten ontstond er even paniek. De Deense federatie overlegde met de UCI en laat Morkov voorlopig in zijn kamer blijven. Hij wordt vandaag ook nog getest op het Corona-virus. “Hij voelt zich prima en we gaan ervan uit dat hij oké is, maar in afwachting van het resultaat blijft hij alleen op de kamer”, zegt Morten Andersson van, de Deense wielerfederatie. “Hij kan daar trainen op de rollen.”

Morkov rijdt zondag in de principe de ploegkoers samen met Lasse Norman Hansen, ploegmaat van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix. Hansen won met een nieuw wereldrecord donderdag nog goud in de ploegenachtervolging.

Ook de Spanjaard Albert Torres was van plan om zaterdag vanuit de Emiraten naar Duitsland te vliegen om er zondag de ploegkoers te betwisten. Maar de renner van Movistar zit voorlopig net als alle andere renners die de UAE Tour betwistten vast in zijn hotelkamer in Abu Dhabi. Het is onduidelijk of hij tijdig het fiat zal krijgen om alsnog naar Berlijn te vliegen

De organisatie en renners blijven rustig bij het nieuws. Er zijn voorlopig ook geen speciale maatregelen genomen.

LEES OOK. Twee Italiaanse verzorgers UAE testen positief maar zijn niet in Abu Dhabi, Italiaanse wedstrijden nadrukkelijk in het gedrang

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.