Belgische 9-jarige jongen zwaargewond tijdens skiën buiten de piste in Italië

Belgische 9-jarige jongen zwaargewond tijdens skiën buiten de piste in Italië

Foto: Ansa

Een 9-jarige Belgische jongen is zwaargewond en onderkoeld naar een ziekenhuis in Turijn gebracht na een zwaar ongeval tijdens het off-piste skiën. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa. Het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar maar liep wel breuken op.

De jongen was donderdag met zijn vader aan het skiën in het Noord-Italiaanse skigebied Gressoney-Saint-Jean, nabij het populaire skioord Aosta. Bij het skiën buiten de piste verloor de vader zijn zoon uit het oog. Hij begon zelf te zoeken, maar kon hem nergens vinden. Daarop sloeg de paniek toe en verwittigde hij de hulpdiensten.

De Italiaanse reddingsdienst Soccorso Alpino rukte uit met sneeuwscooters en een reddingshelikopter. De hulpverleners reconstrueerden de weg die de Belgen gevolgd hadden en kwamen na een tijdje zoeken zo bij de jongen terecht. Net op tijd, want op het moment dat ze hem aantroffen, begon het net te sneeuwen.

De jongen was blijkbaar in een kloof gevallen en kon niet meer op eigen kracht recht. Daarvoor had hij te veel verwondingen opgelopen.

De jongen was ook zwaar onderkoeld. Hij werd naar het ziekenhuis van Turijn overgebracht met een helikopter. Naast een open hoofdwonde stelde men daar ook verscheidene breuken vast. Maar hij verkeerde niet in levensgevaar en mocht ondertussen het ziekenhuis verlaten.

Over de identiteit van de Belgische jongen is niets bekend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees