Turkije deelt video van militaire aanval op Syrië: “Alle bekende doelen worden aangevallen”

Video: KameraOne

De Turkse autoriteiten hebben vrijdag een video vrijgegeven van hun vergeldingsaanvallen op Syrië. Afgelopen donderdag stierven namelijk 33 Turkse soldaten door een luchtaanval van het Syrische leger, dat is meteen het grootste dodental sinds Ankara Syrië binnenviel in 2016. Syrië en buurland Turkije liggen al enige tijd in de clinch over de provincie Idlib. dat conflict laaide opnieuw hevig op in februari en met de luchtaanval gooiden de door Rusland gesteunde Syrische troepen nu nog extra olie op het vuur.

Het Turkse leger nam wraak door Syrische basissen aan te vallen. Turks president Recep Tayyip Erdogan hield al een veiligheidsvergadering in Ankara. Volgens Turks overheidsfunctionaris Fahrettin Altun worden “alle bekende” doelen van het Syrische regime aangevallen door Turkse lucht- en landtroepen.

LEES OOK. Rusland: “Gedode Turkse militairen bevonden zich tussen terroristen”

Turks minister voor Buitenlandse Zaken Mevult Cavusogly sprak al met Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO. Die benadrukte dat de NAVO solidair is met Turkije en veroordeelt de situatie in Syrië: “We vragen aan Rusland en Syrië om de aanvallen te stoppen en om zich volledig te engageren in het vinden van een vreedzame oplossing samen met de VN.”

bekijk ook

Miljoen Syrische vluchtelingen samengepakt in tentenkamp: “Ook als ze ons proberen te doden, zullen we proberen Turkije binnen te geraken”

Syrische vader leert zijn dochtertje lachen iedere keer als er een bom valt

Corrigeer

MEER NIEUWS