Belgisch bedrijf Double pass start samenwerking met FIFA: “Ontwikkeling van talent optimaliseren”

Het Belgische bedrijf Double pass is gekozen als partner van de Wereldvoetbalbond FIFA om het nieuwe ‘Talent Development Programme’ uit te rollen. Double Pass werd in 2004 opgericht als spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) om clubs, federaties en liga’s bij te staan om hun jeugdacademies en het spelerspotentieel te optimaliseren.

Ook bij de Wereldvoetbalbond wordt dat hun taak. Medio november werd alvast Arsène Wenger aangesteld als directeur voetbalontwikkeling. De zeventigjarige Fransman, van 1996 tot 2018 manager van Arsenal, wordt verantwoordelijk voor de internationale groei van de sport.

“FIFA wil ervoor zorgen dat elk talent en federatie de kans krijgen om hun talentontwikkelingsysteem te optimaliseren”, zegt Wenger in de mededeling van het bedrijf. “Na verloop van tijd zal dit leiden tot een evenwichtiger concurrentielandschap. Dit High Performance Programme zal voetbalfederaties, clubs en academies ondersteunen met betrekking tot hun processen om een duurzaam, langdurig talentidentificatie- en ontwikkelingsprogramma op te zetten.”

Dit wereldwijde project, waaraan naar verwachting 120 landen zullen deelnemen, start vanaf april. Na een analyse en rapportage gaat het stimuleringsprogramma in vanaf 2021. In totaal worden er een vijftiental experten van het Belgische bedrijf betrokken bij dit project.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Fifa

Video

Keuze van de redactie