Oliver Naesen is klaar voor de Omloop: “Teuns topfavoriet numéro één? De finish ligt niet boven op de Berendries!”

Oliver Naesen is klaar voor de Omloop: “Teuns topfavoriet numéro één? De finish ligt niet boven op de Berendries!”

Foto: AFP

Ondanks de afwezigheid van zijn zieke superknecht Stijn Vandenbergh is de glimlach niet weg te denken op het gezicht van Oliver Naesen. Na een vrij anonieme Ruta Del Sol is de kopman van AG2R-La Mondiale klaar om een eerste keer echt te knallen.

Jouw uitslagen in de Ruta Del Sol waren niet top, maar dat zal wellicht ook met de vele klimkilometers te maken hebben?

“Ik heb er inderdaad geen prijs kunnen rijden, maar wat wil je: drie aankomsten boven en een tijdrit... alstublieft jongens. Ik eindigde wel altijd bij de eerste vijftig wat niet zo slecht is, maar ik heb de Ruta Del Sol aangevat als was het een stage.”

Heb je als renner dan geen bevestiging van topvorm nodig in de koers?

“Vaak wel, maar iedereen staat aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad met vraagtekens: Kan ik het nog? Gaat het nog lukken? Ik heb elk jaar opnieuw dat onrustig gevoel, maar het zijn uiteindelijk toch altijd dezelfden die voor de prijzen rijden.”

Jij hebt Dylan Teuns bezig gezien in de Ruta Del Sol...

“Super he. Leg de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad op de top van de Berendries en hij is mijn favoriet numéro één, maar de aankomst ligt in Meerbeke.”

Jij zou later hebben gepiekt dit voorjaar, ga je dat zaterdag voelen?

“Ik heb dat inderdaad gezegd, maar trek daar geen grote conclusies uit. Ik heb gewoon iets minder getraind in december in de hoop van in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix eens beestig goed te zijn, want ik heb daar eigenlijk nog nooit een deftige prijs gereden. Ik denk dat ik zaterdag aan de start sta met de benen die ik in 2019 de week voor de Omloop Het Nieuwsblad. Verre van slecht dus.”

Dat Stijn Vandenbergh ziek afzegt is wel een dikke tegenvaller voor jou.

“Dat is echt spijtig. Met hem erbij is het zo gemakkelijk voor mij. Ik spaar enorm veel energie door achter zijn rug te kunnen schuilen. Hij zei: ik kan wel koersen, maar ik ga het niet doen omdat ik zo misschien het voorjaar zou missen. Ik heb liever dat hij er nu niet bij is en de rest van het voorjaar wel.”

Zie jij de regen en de koude zitten?

“Ik heb er geen probleem mee. Het zal nooit zo erg zijn als het op het WK in Yorkshire. Toen reden we zes uur in de nattigheid, nu maximaal vier uur en drie kwartier.”

Het wordt wel een aanval op het lichaam na al die trainingen en koersen in warme oorden.

“Zeker, maar chance dat ik nog niet te scherp sta.”

Hoeveel gewicht moet er af?

“Moeten niks meer, maar er mag nog één kilogram af tegen de Ronde van Vlaanderen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.