Veel Amerikanen weigeren nog Corona-bier te drinken

Veel Amerikanen weigeren nog Corona-bier te drinken

Foto: rr

Door de uitbraak van het coronavirus heeft een deel van de Amerikanen zich ook afgekeerd van het gelijknamige bier, het Mexicaanse Corona in handen van AB InBev.

Uit een rondvraag van 5W Public Relations blijkt dat 38 procent van de Amerikanen verklaarde “onder geen beding” dit bier nog te zullen kopen. Veertien procent van de respondenten die regelmatig het bier consumeren, zegt het nu even niet meer te drinken. “Voor alle zekerheid”, zo luidt het.

Zestien procent verklaarde zelfs niet zeker te zijn of er een band is tussen het bier en het virus. “Dit is een ramp voor het merk”, meent Ronn Torossian van 5WPR. “wie wil nu gelinkt worden aan een virus dat mensen doodt?”.

Een online spotje waarbij een aantal blikjes Corona aanspoelen met de boodschap “binnenkort aan land”, kreeg dan weer kritiek wegens “smakeloos”. De reclamemakers hebben zich intussen al verontschuldigd.

Maar tegelijk blijkt het Corona-bier ook nog een stevige achterban te hebben die het drankje sowieso blijft steunen. Aan de universiteit van Albany bijvoorbeeld werd een feestje georganiseerd met als thema “corona”. De feestvierders dronken het gelijknamige bier, terwijl ze mondmaskers droegen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS

AANGERADEN