Delfine Persoon de bloemetjes gezet door Floyd Mayweather… maar onzeker voor Tokio 2020 na een hernia

 Delfine Persoon de bloemetjes gezet door Floyd Mayweather… maar onzeker voor Tokio 2020 na een hernia

Veelvuldig wereldkampioene Delfine Persoon sparde vrijdag voor het eerst in het olympisch boksen voor een groot publiek, tegen Zohra Ezzahraoui. De Marokkaanse bokste op de Olympische Spelen van Rio 2016, waar ze haar tweede match verloor tegen de latere olympische vicekampioene.

Die sparring ging ogenschijnlijk goed, maar nadien vertelde ze in de coulissen dat ze het somber inziet voor het olympisch kwalificatietoernooi voor Tokio 2020, over twee weken in Londen. Persoon: “Ik sukkel sinds twee weken met een hernia. De pijn is niets, maar ik heb geen kracht in mijn linkerarm. En dat is net mijn wapen.” Ze weet niet hoe ze die hernia heeft opgelopen. “Maar zo vertrekken naar Londen heeft weinig zin.” Ze hoopt alsnog dat het toch goedkomt. Als ze niet naar Londen kan vertrekken, is mogelijk Parijs, later op het jaar, nog een optie als allerlaatste mogelijkheid. “Maar nu was ik echt in topvorm, en ik was op gewicht.”

Persoon kreeg vrijdag van Floyd Mayweather – wiens verjaardagsfeestje met de nodige beats en blingbling werd gevierde in de Antwerpse Lotto Arena – een trofee. De reden: Persoons verdienste voor het vrouwenboksen. Persoon: “En die trofee woog niet zo zwaar, maar ik moest hem meteen overnemen met mijn andere hand omdat ik hem anders niet kon vasthouden. Verdorie toch.”

De overhandiging door Mayweather was een lichtpuntje in deze sombere dagen, zegt ze. Persoon: “Het is toch een eer om die trofee van hem te krijgen. Hij behoort toch tot de grootste boksers aller tijden, in het rijtje van Mohammed Ali.” Persoon en Mayweather zijn, op z’n zachtst gezegd, karakteriële tegenpolen. Het is te zeggen: Mayweather is de man van uiterlijk vertoon en dure feestjes waarmee hij uitgebreid pocht, voor Persoon is doodgewoon al gewoon genoeg. Persoon: “Ja, hij kan zich goed verkopen. Je hebt mensen die voor hem zijn en tegen hem. Sommigen hebben voor zijn excentrieke gedrag, anderen vragen zich openlijk af of niet meer zinvolle dingen kan doen met zijn centen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.