Vier Belgen bij laatste 32 in Hasselt

Vier Belgen bij laatste 32 in Hasselt

Foto: BELGAIMAGE

Mike De Decker, Kim en Ronny Huybrechts en Dimitri Van den Bergh hebben zich vrijdag in Hasselt geplaatst voor de zestiende finales van het Belgian Darts Championship (160.000 euro), het eerste toernooi in de European Tour. Geert De Vos en Jeffrey van Egdom redden het niet.

De Decker (PDC-106) speelde een erg sterke wedstrijd tegen de Nederlander Ron Meulenkamp (PDC-48). De 24-jarige Mechelaar nam een 4-2 voorsprong. In het zevende spelletje liet hij het echter afweten. Meulenkamp sloeg terug en won drie spelletjes op een rij. Met een 43 uitworp kon De Decker een beslissende leg uit de brand slepen, daarin gooide hij op het goede moment een 140 en een maximum 180, waarna hij met dubbel twaalf zijn plaats in de tweede ronde veilig stelde. Daarin neemt hij het op tegen ‘s wereld nummer een Michael van Gerwen.

“Dit was echt een thriller,” verklaarde De Decker. “Darts op dit niveau is een mentaal spelletje. In wedstrijden naar the best of 11 legs kan iedereen van elkaar winnen. Vorig jaar toen ik mijn tourkaart verloor, zat ik in een diep dal, maar ik ben door de kwalificaties geraakt en heb mijn kaart beet voor de volgende twee seizoenen. Ik heb er de voorbije maanden enorm veel voor gedaan en dat begint zijn vruchten af te werpen.”

Kim Huybrechts (PDC-36) zette vlot de Engelsman Ryan Harrington met 6-2 aan de kant. “Voor eigen publiek winnen is altijd leuk,” reageerde Huybrechts. “Het is nog niet wat het moet zijn, maar ik voel de honger terugkomen en dat is in darts belangrijk. Nu nog mijn niveau opkrikken en het komt goed.” In de volgende ronde moet de 34-jarige Antwerpenaar het opnemen tegen de Nederlander Jeffrey de Zwaan (PDC-21).

Ook broer Ronny Huybrechts plaatste zich voor de volgende ronde met 6-2 winst tegen de Engelsman Luke Humphries (PDC-35). “Vorig jaar heb ik er aan getwijfeld om te stoppen,” wist Huybrechts te vertellen. “De drive zat er niet meer in. Ik heb dan ook mijn tourkaart niet kunnen behouden. Ondertussen heb ik een nieuwe sponsor en die heeft mij overtuigd om er terug voor te gaan. Ik heb de voorbije maanden vele uren aan de dartsblok gestaan en de goesting is er terug.” In de tweede ronde moet Huybrechts de Engelsman Michael Smith (PDC-5) partij geven.

Van den Bergh (PDC-29) zette de Nederlander Derk Telnekes met 6-3 aan de kant. “In het begin was het allemaal wat slapjes,” verklaarde Van den Bergh. “Desondanks kwam ik 2-0 voor. Telnekes, een talent, stelde gelijk. Vanaf de vijfde leg liep het allemaal vlotter. Ondanks veel training haal ik mijn niveau nog niet van vorig jaar. Uit verloren wedstrijden leer je veel en ik ben er zeker van dat mijn vormpeil alsmaar beter gaat worden. Morgen moet ik het opnemen tegen de Engelsman Jamie Hughes (PDC-45), om die te kloppen zal ik beter moeten spelen dan vandaag.”

Geert De Vos en Jeffrey van Egdom zijn uitgeschakeld. De Vos verloor met 6-2 van de Nederlander Danny Noppert (PDC-27). Van Egdom moest met 6-0 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Steve West (PDC-33).

Uitslagen eerste ronde:

Ronny Huybrechts (Bel) - Luke Humphries (Eng/35) 6-1

Mike De Decker (Bel/106) - Ron Meulenkamp (Ned/48) 6-5

Danny Noppert (Ned/27) - Geert De Vos (Bel) 6-2

Kim Huybrechts (Bel/36) - Ryan Harrington (Eng) 6-2

Steve West (Eng/33) - Jeffrey van Egdom (Bel) 6-0

Dimitri Van den Bergh (Bel/29) - Derk Telnekes (Ned) 6-3

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.