Floyd Mayweather, een van de rijkste sportsterren ter wereld, in Antwerpen: “Een comeback? Wie weet op het einde van het jaar”

Floyd Mayweather, een van de rijkste sportsterren ter wereld, in Antwerpen: “Een comeback? Wie weet op het einde van het jaar”

Foto: AFP

Zoals het sterren betaamt, liet Floyd Mayweather in de Lotto Arena op zich wachten, zowat een uur. Maar daarna barstte de show los. Waarom een van de rijkste sportsterren ter wereld in ’s hemelsnaam in België zijn ‘Legendary Icon Tour’ aftrapt? “Waarom niet in België? Floyd Mayweather is wereldwijd bekend, dus waarom niet overal ter wereld mijn liefde laten zien?” En – eerlijk is eerlijk – ook wat geld vangen, hij zakte naar Antwerpen af voor 100.000 euro.

Vrijdag speelde een van de beste boksers ter wereld een potje basketbal 3x3 tegen een opleidingsploeg van Antwerp Giants, en eerlijk, hij bracht het er niet onaardig af. The Money Team won met 54-51. “Ik heb een passie voor elke sport. En wie weet koop ik op een dag een Amerikaans NBA-team.” Mayweather is al een paar keer teruggekomen uit bokspensioen, voor gevechten die miljoenen opleverden, ook al was dat lang niet meer de beste Mayweather en was zijn laatste bokskamp er een tegen een kooivechter, in 2017 tegen Conor McGregor. En dus is het een logische vraag: keert de ongeslagen profbokser van 50 profkampen nog eens terug? “Misschien maak ik een comeback. Er liggen verschillende voorstellen op tafel, van verschillende partijen. Wie weet op het einde van het jaar.”

Floyd Mayweather, een van de rijkste sportsterren ter wereld, in Antwerpen: “Een comeback? Wie weet op het einde van het jaar”

Sugartime

Helemaal volgelopen was de Lotto Arena niet voor de wereldwijd bekende sportlegende, en daarom werd de helft van de Lotto Arena met een scherm afgesloten. Tussen het publiek een oude bekende die de zaal meermaals deed vollopen, voor wie het publiek even luidkeels als voor Mayweather zijn naam scandeerde: Sugar Jackson, het bokser die Antwerpen en omstreken in lichterlaaie zette – herinner de kreet ‘Sugartime’ – en nog altijd megapopulair. Piekfijn uitgedost kwam hij Mayweather bekijken. “Hij is een van mijn idolen.” Mayweather kwam dus niet boksen, maar Belgische boksers gaven wel een work-out.

Sugar Jackson: “Als ik die ring zie, dan bloedt mijn hart nog altijd. Sugartime!” Of het ooit nog Sugartime wordt? Jackson werd immers medisch afgekeurd en mag tot nader order niet meer boksen. Jackson: “Ik leg het boksen voorlopig naast mij neer. Ik had aanbiedingen om het buitenland te boksen maar ik wil enkel in België boksen. Het had mooi geweest, een afscheidsmatch in België maar ik leg mij erbij neer. Wie weet, ooit nog.”

Mbenga en Kobe Bryant

Wie zeker niet meer zijn sport zal beoefenen, is ex-profbasketballer Didier Mbenga, in het team van Floyd Mayweather en gewezen NBA-basketballer. De Belg met Congolese roots pakte de NBA-titel met de LA Lakers, en de reden is dus niet ver te zoeken. “Hij kwam dikwijls naar ons kijken, zat op de eerste rij.” En er was een bijkomende reden waarom Mbenga wat graag inging op het aanbod om mee te doen. Hij en wijlen Kobe Bryant waren buddies bij de Lakers. Tijdens de hommage aan Bryant op de avond was de grote beer even heel stilletjes. “Samen met Kobe is een stukje van mezelf gestorven.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.