Eerste onderzoeksresultaten in UAE Tour leveren enkel negatieve tests op

Eerste onderzoeksresultaten in UAE Tour leveren enkel negatieve tests op

Foto: EPA-EFE

Laboratoriumonderzoek van de stalen van 167 personen die in quarantaine zitten na de stopzetting van de UAE Tour omwille van het coronavirus heeft enkel negatieve tests opgeleverd, zo maakte het Departement gezondheid van Abu Dhabi zaterdag bekend in een mededeling.

De UAE Tour werd donderdagavond stopgezet nadat twee leden van een ploeg besmet waren geraakt met het coronavirus. Alle renners, stafleden en journalisten moesten in hun hotel in Abu Dhabi blijven en werden getest, omdat ze mogelijk in contact waren gekomen met het virus. Een nog onbekend aantal mensen zit nog steeds in quarantaine in hotels in Yas Island. De komende uren worden er nog meer testresultaten verwacht.

Met Pieter Serry en Stijn Steels (Deceuninck - Quick-Step), Steff Cras, Jasper De Buyst, Rémy Mertz en Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Laurens De Plus (Jumbo-Visma) en Victor Campenaerts (NTT Pro Cycling) begonnen acht Belgische renners aan de tweede editie van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De Plus ging al in de tweede etappe niet meer van start omdat hij zich niet fit voelde, Cras verdween na een val in de vierde rit uit de wedstrijd.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.