REACTIES. Renners blikken vooruit op de Omloop: “Het echte seizoen begint nu, alle spielerei is gepasseerd”

Om 11u35 zijn de renners officieel van start gegaan voor de 75ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad. Het belooft een editie met veel regen en wind te worden. Vooraf blikten enkelen van de kanshebbers op de zege vooruit.

Michael Valgren Andersen: “Ik ben in dit weer opgegroeid”

“Het is het weer waarin ik ben opgegroeid, ik zou het dus leuk moeten vinden. Het zal een erg zware wedstrijd worden, maar uiteindelijk is het voor iedereen hetzelfde. Ik denk dat we vandaag een spectaculaire race zullen zien met een stevig gevecht voor de beste posities voor de beklimmingen.”

“Wie mijn favorieten zijn? Greg Van Avermaet was erg sterk in de Ronde van de Algarve, hij klom erg goed. Maar de klassiekers zijn anders. Er zijn er te veel om op te noemen. Ik denk dat er twintig renners kunnen winnen, misschien zelfs meer.”

Oliver Naesen: “Alle spielerei is gepasseerd”

“Het echte seizoen begint nu, alle spielerei is gepasseerd. Ik ben in België geboren dus dit slechte weer is niet nieuw voor mij. Je moet uitgaan van je eigen sterkte. De startlijst bekijken is iets wat ik al een tijdje niet meer doe.”

Jürgen Roelandts: “De wind zal voor een nerveuze koers zorgen”

“Of de start me nog iets doet? Tot nu toe valt het nog wel mee. Ik vind de ploegvoorstelling altijd wel speciaal, zeker ook met de muziek. Maar het is minder indrukwekkend dan mijn eerste jaren natuurlijk.”

“Hoe lastiger het weer, hoe zwaarder dat de koers wordt. Het zal heel nerveus zijn, mede door de wind. Het is niet dat het wind op kop is, maar wel heel wat zijwind.”

Jasper Stuyven: Ik heb mezelf voorbereid op slecht weer”

“We hebben een ploeg met meerdere troefkaarten die er echt voor wil gaan maar ik denk dat dat bij meerdere ploegen wel zo is. Ik had mezelf voorbereid op redelijk slecht weer dus nu weet ik niet goed wat ik ervan moet denken maar het slechte weer zal nog wel komen.”

Dylan Teuns: “Het Vlaamse voorjaar is nieuw voor mij”

“Het Vlaamse voorjaar is nieuw voor mij. Of ik favoriet ben? Ik verwacht nog meer renners dan mij alleen. Ik verwacht een harde koers. Zonder slecht weer is het al een harde koers dus met dit weer sowieso.”

Yves Lampaert: “Het zal een mooie koers worden met de wind”

“Ik hoop dat het niet heel koud wordt maar met de wind erbij zal het wel een mooie koers geven. Als je meerdere pionnen hebt, is dat altijd mooi natuurlijk. Maar we gaan zien hoe dat de koers verloopt en wie we wanneer kunnen uitspelen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.