Vriendin Jasper Stuyven: “Het verschil met de vorige jaren? Hij was ontzettend ontspannen”

Terwijl Jasper Stuyven als winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad de pers toesprak, stond vriendin Elke Bleyaert in de achtergrond met een grote glimlach op het gezicht te genieten. Voor onze camera gaf ze toe dat ze er vooraf al veel vertrouwen in had.

“Ik was heel rustig tot 17 kilometer van de meet”, gaf Elke Bleyaert, de vriendin van Jasper Stuyven, achteraf toe. “Maar dan werd ik toch nerveus. Omdat ik weet dat Yves (Lampaert, nvdr.) een lastige klant is. Hij is ook een goede vriend van ons, dat maakte het wel speciaal. Ik was al blij dat hij in die situatie zat. Of hij nu eerste, tweede of derde geweest, dat maakte niet uit. Ik zou even gelukkig geweest zijn.”

“Ik weet hoeveel hij ieder jaar werkt om in vorm te zijn. En ieder jaar heb ik vertrouwen in hem. Het enige verschil met de vorige jaren was dat hij nu wel héél ontspannen was. Hij had veel zelfvertrouwen, was super relaxed. Hij kon op alles erg flexibel reageren. Of zijn vlucht nu vertraagd was of niet… Misschien dat daar het verschil in zat?”

Een coureur die gewonnen heeft is net iets aangenamer in huis dan een coureur die een slecht weekend heeft gehad. Maar veel verschil gaat dat voor Elke niet maken. “Ik ga hem de komende dagen en weken niet vaak zien. Maar ik geniet hier zo hard van, ook al is het vanop afstand. We gaan dit na de klassiekers dubbel zo hard vieren. Vanavond niet, want Jasper moet morgen nog koersen en gaat op hotel. Ik ga zelf thuis nog een glaasje champagne drinken.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.