Maaseik sleept belle uit de brand

Maaseik sleept belle uit de brand

Foto: Dick Demey

Maaseik heeft zijn belle tegen Menen beet. Na de 3-2-nederlaag van een week eerder zette Greenyard, met Jelte Maan weer tussen de lijnen, zijn West-Vlaamse opponent zaterdag vrij eenvoudig aan de kant.

Het thuisvoordeel maximaal benutten. Daar was de opdracht van landskampioen. Het Maazeikerds-spandoek, dat enkele Menense fans in de eerste barragewedstrijd hadden opgehangen, had de motivatie bij de Maaslanders flink aangewakkerd. Daaraan is er bij knapkoekers, met meester aanjager Jelte Maan weer in de basis, trouwens nooit een gebrek. “Ik zat voor deze wedstrijd met twee mogelijke scenario’s in mijn achterhoofd”, aldus de Nederlandse kapitein. “Ofwel verschijn je stijf van de spanning op het veld, wetende dat je je geen misstap meer kan veroorloven. Of het wordt een bounce back-wedstrijd waarin we, gedragen door onze fans, onze laatste kans grijpen en de euforie bij Menen de kop indrukken. Ik ben blij dat het de laatste optie geworden is.”

Spijkers met koppen. Een zeer gedreven Greenyard drukte vanaf de eerste bal zijn stempel op de wedstrijd. Weinig opslagmissers, een goede Dronkers in het achterveld en een creatieve Zimmermann aan de pas zetten de Maaseikse aanvallers in een zetel. Medical joker Teppan, goed voor 17 punten waaronder enkele killbloks, toonde zich een meerwaarde op de opposite. De eerste twee sets haalde de thuisploeg in een mum van tijd binnen. En waar Aganits en Semeniuk in Menen nog vaak afgetroefd werden door Colson en co, was het Maaseikse-middenduo nu wel op de afspraak.

Maar Menen was niet gekomen om zich in de pan te laten hakken. De bijzonder sterk ingevallen Ekstrand nam zijn ploeg in set drie op sleeptouw. De Zweedse receptie-hoekspeler bracht Maaseik in moeilijkheden. Met drie punten op rij zette hij 17-14 om in 17-17. Colson acete zowaar naar 17-18. In een zinderende slotfase moesten beide teams enkele setballen ongedaan maken. Het was Teppan die, met dank aan uitzonderlijk verdedigend werk van Dronks, het pleit in het voordeel van Maaseik beslechtte. “Nu is het opletten geblazen”, waarschuwt Jelte Maan, door Frank Depestele verkozen tot star of the game. “We moeten vooral niet gaan denken dat deze 3-0 de normale gang van zaken is. We moeten vertrouwen hebben, maar ook niet te veel. Die jongens van Menen kunnen nog altijd erg goed volleyballen. Kijk naar die derde set. Sterke opslagen van De Vries, ze missen wat minder en zetten erg veel druk. We kregen het meteen lastig. Geconcentreerd blijven is dus de boodschap.”

Setstanden: 25-17,25-17, 31-29.

Voor Maaseik: Maan 11, Aganits 9, Semeniuk 7, Teppan 17, Zimmermann 3, Kvalen 13. Libero: Dronkers. Kwamen in: Peeters 1, Wojcik.

Voor Menen: Schouteten, Sinnesael 3, De Vries 19, Ver Eecke 4, Rotty 4, Colson 7. Libero: Vanneste. Kwamen in: Libert, Brems, De Beul, Ekstrand 11.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen