Lichaam gevonden, hele straat geëvacueerd en vier huizen onbewoonbaar na uitslaande woningbrand in Kortrijk

Lichaam gevonden, hele straat geëvacueerd en vier huizen onbewoonbaar na uitslaande woningbrand in Kortrijk

Foto: djr

Kortrijk -

Door een uitslaande brand in de Vooruitgangsstraat in Kortrijk zijn in de nacht van maandag op zondag 52 personen geëvacueerd. Er is ook een lichaam aangetroffen. Door de brand zijn vier huizen onbewoonbaar verklaard.

Omstreeks 3 uur in de nacht van zondag op maandag kreeg de brandweer een oproep voor een brand in de Vooruitgangsstraat in Kortrijk. Toen de brandweer toekwam, sloegen de vlammen al uit het dak.

Zelfs vanuit een garage in de Sint-Denijsestraat en een studentenappartement in de Boerderijstraat probeerde de brandweer de vlammen te trotseren. Het huis, een voormalige bakkerij, liep achteraan nog tientallen meter door. Die wirwar van koterijen maakte ook dat de brandweerlui alle moeite van de wereld hadden om het inferno meester te kunnen. Pas omstreeks 5 uur hadden de vele manschappen het vuur onder controle.

Volksfiguur

Een rookwalm reikte tot aan het station en maakte dat alle bewoners van de straat waar het brandde moesten worden geëvacueerd. Ook de personen in de huizen in de Boerderijstraat die grenzen aan de brandende woning moesten hun huis verlaten.

In de getroffen woning overleefde een 57-jarige man de brand niet. Het gaat om een gekende Kortrijkzaan, een excentriek volksfiguur. 

54 mensen werden overgebracht naar het politiecommissariaat. Daarbij ook Marleen V., die ook haar drie hondjes Kito, Milo en Rado in veiligheid bracht, moest haar huis verlaten. “Ik werd wakker toen ik geknetter hoorde en ging mijn buurman wekken. Hij belde uiteindelijk de brandweer”, vertelde ze.

De materiële schade was aanzienlijk. Vijf huizen werden onbewoonbaar verklaard. Daarbij de twee panden van het slachtoffer en de beide aanpalende woningen. De precieze oorzaak van de brand is voorlopig onbekend. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om dat te onderzoeken.

Corrigeer

NIEUWS