Johan Bruyneel: “Ik had psychologische hulp nodig na dopingzaak”

Johan Bruyneel: “Ik had psychologische hulp nodig na dopingzaak”

Foto: Selectormarx

Johan Bruyneel heeft erg diep gezeten na zijn veroordeling en levenslange schorsing voor de dopingpraktijken binnen het wielerteam van Lance Armstrong, waar hij ploegleider was. “Ik heb mentale hulp gekregen”, zegt hij in een filmpje dat gemaakt werd voor de wielerexpo ‘Heeren, vertrekt!’.

LEES OOK. ‘Heeren vertrekt’: heerlijk nostalgische koerstentoonstelling in Sint-Pietersabdij (want de koers is van ons)

“Ik loop niet over van optimisme”, en “Ik heb goede dagen, maar ook veel slechte dagen”. Zijn huwelijk was eraan kapot gegaan en financieel was het volgens hemzelf “een regelrechte ramp”. Bruyneel gaf afgelopen zomer in een interview met deze krant al toe dat de periode na het dopingschandaal zwaar gewogen had op de ex-renner.

Dankzij psychologische hulp krabbelde hij uit het dal. “Ik zat diep in de put, en soms dacht ik dat ik er misschien nooit meer uit zou raken. Ik heb medische hulp gekregen. Zowel op psychisch als fysisch vlak, in die hele periode. Soms kwam ik iemand tegen die me zei dat het een wonder is dat ik nog rechtstond”, vertelde hij.

De expo ‘Heeren vertrekt’ is een wielertentoonstelling in Gent naar aanleiding van de tiende verjaardag van de Omloop Het Nieuwsblad in de stad. ‘Heeren vertrekt’ loopt tot 26 juli in de Sint-Pietersabdij.

LEES OOK. Johan Bruyneel gaat geen taboe uit de weg: “Ik hoef nergens meer voor te zwijgen. Erger dan levenslang kan het toch niet meer worden”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden