Aap gedwongen tot ‘powertraining’ om toeristen te vermaken: “Houdt pas op als mensen stoppen met kijken”

Video: Newsflare

Dierenrechtenorganisatie PETA maakte in februari opnieuw beelden van een aap die gedwongen wordt toeristen te vermaken in Thailand. Het dier moet pompen, gewichtheffen en doet sit-ups in de zoo om volk te lokken. “De aap wordt behandeld als speelgoed”, klinkt het. “Daarna vliegt hij in een eenzame kooi.” PETA verspreidde eerder al beelden van apen in de Thaise toeristische sector en roept op om dergelijke shows links te laten liggen tijden het reizen: “Het houdt pas op als mensen stoppen met kijken.”

Eerder dit jaar verspreidden de activisten beelden van apen die worden opgedirkt met make-up en jurken, om kunstjes uit te voeren op een podium. PETA vraagt touroperators om dergelijke shows van hun programma te schrappen, omdat de “wereld woedend wordt van de vernederende behandeling” die de apen moeten ondergaan.

“De tanden van de dieren worden vaak getrokken zodat ze zich niet meer kunnen verweren als ze trucjes moeten leren”, klinkt het nog. De apen leven in erbarmelijke omstandigheden en worden opgeleid terwijl het meer dan dertig graden Celsius is. “De methodes om de dieren te ‘breken’ maken bovendien gebruik van angst en geweld.”

Volgens PETA kan men niet op regeringen rekenen om dierenmishandeling aan banden te leggen, zeker “in landen zoals Thailand, waar wetten om dieren te beschermen erg zwak zijn”. Volgens de organisatie hebben TripAdvisor en AirBNB dergelijke shows van hun website te bannen, maar “er is nog veel werk aan de winkel”.

bekijk ook

Vastgeketende aapjes in jurken en make-up gedwongen om toeristen te vermaken: “Slavernij”

Schokkende beelden: vastgeketende olifant wordt geslagen in boeddhistisch tempel

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees