Coronavirus: Wall Street toont krachtig herstel

Coronavirus: Wall Street toont krachtig herstel

De Dow Jones eindigde 5,1 procent hoger met 26.703,32 punten Foto: AP

De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben maandag een krachtig herstel getoond na de zware koersverliezen van vorige week. De belangrijkste beursgraadmeters in New York zetten hun sterkste dagwinst neer in meer dan een jaar. Wall Street lijkt erop te rekenen dat centrale banken met steunmaatregelen komen om zo de impact van het nieuwe coronavirus te verzachten.

De Dow-Jonesindex ging 5,1 procent hoger de handel uit, op 26.703,32 punten. De S&P 500 won 4,6 procent tot 3090,23 punten en techbeurs Nasdaq kreeg er 4,5 procent bij op 8952,16 punten. De graadmeters kenden vorige week nog de grootste verliezen sinds de financiële crisis, door angst voor de economische impact van het coronavirus.

De Amerikaanse koepel van centrale banken verklaarde eerder al klaar te staan om gepast op te treden tegen de economische gevolgen van het virus. Er wordt nu verwacht dat de Federal Reserve later deze maand met een renteverlaging zal komen. Minister van Financiën Steven Mnuchin en Witte Huis-adviseur Larry Kudlow zouden er volgens ingewijden zelfs voorstander van zijn als de Fed eerder al met een soort noodingreep zou komen.

De in New York genoteerde Chinese webwinkel JD.com won meer dan 12 procent, geholpen door beter dan verwachte resultaten. JD.com gaf aan voor het lopende kwartaal op een omzetgroei van meer dan 10 procent te rekenen ondanks de impact van het coronavirus. De aandacht gaat ook uit naar motorfietsenfabrikant Harley-Davidson (plus 1,9 procent) na het onverwachte vertrek van topman Matt Levatich. Farmaceut Gilead won daarnaast bijna 9 procent. De samenwerkingspartner van het in Amsterdam genoteerde Galapagos neemt Forty Seven over voor bijna 5 miljard dollar. Dat biotechbedrijf werkt aan een vernieuwend medicijn tegen kanker.

De euro was 1,1133 dollar waard, tegenover 1,1147 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.

De olieprijzen veerden op na de recente val. Een vat Amerikaanse olie werd 5,8 procent duurder op 47,36 dollar. Brentolie kostte 6 procent meer op 52,63 dollar per vat.

Corrigeer

MEER NIEUWS