Chantal Blaak triomfeert na monstersolo voor derde keer in Le Samyn des Dames, Lotte Kopecky derde

Chantal Blaak triomfeert na monstersolo voor derde keer in Le Samyn des Dames, Lotte Kopecky derde

Foto: Photo News

Chantal Blaak heeft voor de derde keer in haar carrière Le Samyn bij de vrouwen gewonnen. De Nederlandse van Boels-Dolmans soleerde naar de zege na 94,9 km van Quaregnon naar Dour. Haar Luxemburgse ploeggenote Christine Majerus won de sprint om de tweede plaats, voor Lotte Kopecky (Lotto Soudal). Eerder won Blaak Le Samyn in 2015 en 2016.

Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep met 14 rensters: Lotte Kopecky, Barbara Guarischi, Chantal Blaak, winnares van 2019 Jip van den Bos, Marjolein van ‘t Geloof, Ellen van Dijk, Jelena Eric, Christina Majerus, Eva Buurman, Aude Biannic, Sheyla Gutiérrez, Natalie van Gogh en Danique Braam.

De vrouwen werkten goed samen en reden een bonus van ruim vijf minuten bij elkaar. Het was vooral Movistar dat veel werk verrichtte met vier dames in de kopgroep. Dat was niet naar de zin van Boels-Dolmans, ook met drie vooraan, en het was Blaak die als eerste in de aanval trok op zo’n 58 km van het eind. De Nederlandse formatie speelde het ploegenspel perfect, al snel had Blaak een bonus van 1 minuut bij elkaar gefietst.

De achtervolgende groep zou ook uitdunnen in het slot, met slechts vijf vrouwen - Jip van den Bos, Christine Majerus, Aude Biannic, Lotte Kopecky en Ellen van Dijk - werd gestreden om de tweede plaats. Majerus maakte de suprematie van Boels-Dolmans compleet door de tweede plaats te pakken in de sprint, voor Kopecky, pas terug van het WK piste in Berlijn.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.