Ondanks #MeToo-controverse: Woody Allen brengt autobiografie uit

Ondanks #MeToo-controverse: Woody Allen brengt autobiografie uit

Apropos of nothing, heet de autobiografie die Woody Allen op 7 april uitbrengt. Of hij erin zal ingaan op de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres, is nog maar de vraag. Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Apropos of nothing heet de autobiografie waarin regisseur Woody Allen (84) heel zijn leven neerschreef. Van het boek is al verschillende jaren sprake, maar nu is de kogel door de kerk: vanaf 7 april ligt het in de rekken van de boekenwinkels. In eerste instantie in de Verenigde Staten, Canada, Italië, Frankrijk Duitsland en Spanje. Allen zal er uitgebreid ingaan op alle films en toneelstukken die hij sinds de jaren 60 maakte, maar ook op zijn relaties met familie en vrienden.

Het is dus maar de vraag wat de filmmaker in zijn boek kwijt wil over de controverse die rond hem heerst. Die begon in de jaren 90, toen zijn adoptiedochter Dylan Farrow hem ervan beschuldigde haar als kind misbruikt te hebben. Door de opkomst van de #MeToo-beweging kregen de beschuldigingen nog meer gewicht, in die mate dat Allens laatste film A rainy day in new york twee jaar stof lag te vergaren en afgelopen zomer enkel in Europa werd uitgebracht. De regisseur zelf ontkent nog steeds alle aantijgingen.

Corrigeer