Eén en Kom op tegen Kanker slaan de handen in elkaar voor ‘Walk the talk’

Eén en Kom op tegen Kanker slaan de handen in elkaar voor ‘Walk the talk’

Foto: Getty Images/iStockphoto

Meer dan 40.000 mensen krijgen elk jaar te horen dat ze kanker hebben. Het goede nieuws: steeds meer mensen genezen van de ziekte. Maar wie herstelt, draagt de gevolgen vaak nog jaren met zich mee. Eén en Kom op tegen Kanker lanceren daarom Walk the talk, een initiatief waarbij alle Vlamingen worden aangespoord om tijdens een flinke wandeling te praten over kanker.

Wetenschappers roepen al jaren dat Vlamingen te weinig buiten komen. Nochtans zijn regelmatig bewegen en contact met de natuur onderhouden essentieel voor de fysieke en mentale gezondheid. Vandaar Walk the talk, het nieuwe initiatief van Eén en Kom op tegen kanker om ons meer te doen wandelen.

Alles gebeurt in het weekend van 18 en 19 april in natuurgebied De Vijvers in Averbode. Een deelname kost je tien euro, maar je mag geven wat je wil. De opbrengst van het weekend gaat immers integraal naar Kom op tegen kanker. Walk the talk moet bovendien niet alleen een ontspannende wandeling worden: de wandelaars kunnen in de rust van de natuur ook al hun zorgen en verhalen kwijt over kanker.

Speciale programmatie

Eén kleedt de werkweek die het wandelweekend vooraf gaat ook in naar het thema. Van maandag 13

Eén en Kom op tegen Kanker slaan de handen in elkaar voor ‘Walk the talk’
De ‘factcheckers’ onderzoeken enkele feiten over kanker. Kan je verschijnselen van huidkanker opsporen met een app? Foto: Eén

tot vrijdag 17 april worden er vier speciale afleveringen uitgezonden van de programma’s Durf te vragen, Factcheckers, Buurman wat doet u nu? en A day to remember. Daarin worden verhalen gebracht van patiënten en getuigen overlevers en mensen die dierbaren hebben verloren over de ziekte. De programma’s tonen hoe kanker kan worden vermeden, bestreden en verzacht.

In Durf te vragen nodigt Siska Schoeters zeven mensen uit die kanker hebben. In een lege televisiestudo stelt ze hen de vragen die mensen niet altijd durven te stellen. Factcheckers Britt Van Marsenille, Thomas Vanderveken en Jan Van Looveren willen zoals steeds de waarheid achterhalen en onderzoeken enkele feiten over kanker. Eén van de meest opvallende verhalen is voor Cath Luyten in Buurman, wat doet u nu. Daarin gaat de presentatrice praten met Kurt Van Eeghem. Hij verloor zijn broer, acteur Marc Van Eeghem, eind 2017 aan prostaatkanker. Enkele maanden later kreeg hij dezelfde diagnose.

Meer info op samenstappentegenkanker.be

Corrigeer

MEER NIEUWS