FOTO. Ploegvoorstelling KVC Deinze 2020

De renners van Koninklijke VeloClub Deinze mochten zondagnamiddag in het Burgemeester Van de Wiele-stadion aanschuiven voor de traditionele foto’s, individueel en per categorie. Daarna werden zij, samen met ouders en supporters, getrakteerd op een receptie in de VIP-lounge van KMSK Deinze, ter gelegenheid van de officiële voorstelling van de wielerploeg. Een fotoreportage van Catherine Lamont.

Secretaris William Van Brabander: ‘Vanmorgen telden we nog exact veertig renners in onze ploeg, meestal streekrenners, maar in de loop van de dag konden we nummer 41 aansluiten. Otis Barnes uit Sint-Martens-Latem komt de nieuwelingen U17 versterken.’

Voorzitter Dirk Heyerick: ‘De club bestaat ondertussen 108 jaar en daarmee zijn wij misschien wel de oudste van het land. Toch ook even vermelden dat secretaris William ondertussen niet minder dan 45 jaar bestuurslid is. Dat is op zich al een prestatie.’

De renners

MINIEMEN - UI2: BUYSSE Isaac, CRUL lIjo, CRUL Vienna, DE MULDER Matteo, LOON ES, Jaren, OSTIJN Lowie, PANNIER Wolf, VANLAERE Ingmar, VAN QUAETHEM Thomas en WANSEELE Lander.

ASPIRANTEN - U15: BUYSSE Beluy, HOUTHOOFD Lukas, LAVAERT Jonas, LEGLEY Thor, VANRYCKEGHEM, Milan en VERTRIEST Roan.

NIEUWELINGEN - U17: BARNES Otis, BOTHUYNE Jasper, CLAEYS Milan, GRUNERT Niels, MEULEMAN Mateo, VAN RAES Nathan en VIGOUREUX Oscar.

JUNIOREN: CALLEBAUT Lenny en LAUWEREYS Tjebbe.

BELOFTEN - U23: DE BOCK Zian, DE VUYST Thomas, FOULON Thibaut, LETEN Matthias, VAN ELSACKER Hans en WITMAN, Dieter.

ELITES Z/C: BAEYENS Stefaan, NYS Gerald en VAN DE KERCKHOVE Nick.             

AMATEUR-ELITE 3: SCHEPENS Nils.

MASTERS: VAN DAELE Maarten.

KVC Deinze is trots ook een Belgische kampioen in zijn rangen te hebben. Gerald Nys werd vorig jaar Belgisch kampioen op de piste in de discipline ‘spring’.

De ploegvoorstelling en receptie hadden plaats in aanwezigheid van bekende wielergezichten zoals Henri ‘Ritten’ De Wolf en Dirk Nachtergaele.

Wedstrijden in Deinze

De junioren zie je in Deinze voor het eerst aan het werk op zaterdag 11 april in Bachte-Maria-Leerne en de nieuwelingen U17 de dag daarop op dezelfde plaats. Voor de Elite zonder contract en beloften U23 is het wachten tot vrijdag 1 mei in Meigem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio