Belgen die op Tenerife in quarantaine zitten, mogen donderdag naar huis

Belgen die op Tenerife in quarantaine zitten, mogen donderdag naar huis

Foto: REUTERS

Touroperator TUI bevestigt dat de Belgen die in quarantaine zitten op Tenerife donderdag naar België mogen terugkeren. De vakantiegangers krijgen ook een financiële compensatie voor de geleden schade.

TUI bevestigt dat, zoals u gisteren al op Nieuwsblad.be kon lezen, momenteel alles in het werk gesteld wordt om de Belgen die nog in quarantaine verblijven in het H10 Costa Adeje Palace-hotel op Tenerife, naar ons land te laten terugkeren. Volgens de touroperator hebben de Spaanse autoriteiten daar intussen hun toestemming voor gegeven en mogen de betrokken reizigers donderdag naar huis. Het TUI-team op Tenerife staat in nauw contact met de autoriteiten om de terugkeer praktisch te organiseren.

“Om de geleden last wat te verzachten, worden de kosten voor de terugvlucht en de eventuele bijkomende dagen die de vakantiegangers ter plaatse zijn moeten blijven, door TUI en het hotel als een vrijwillige tegemoetkoming niet aangerekend. Bovendien krijgen de reizigers een terugbetaling van de reissom voor de dagen waarop ze in quarantaine vastzaten”, zegt Demeyere.

Sunweb en Corendon, die respectievelijk zeven en zes Belgische klanten in het H10 Costa Adeje Palace hotel hebben, hadden woensdagnamiddag nog geen bericht gekregen vanuit Spanje dat hun klanten mogen terugkeren uit hun verlengd verblijf op het Canarische eiland.

LEES OOK. België bereidt evacuatie voor van landgenoten die in quarantaine zitten op Tenerife (+)

Corrigeer

NIEUWS