Triatleet Frederik Van Lierde knalt door achterruit op training: “Ik heb geluk gehad”

Triatleet Frederik Van Lierde knalt door achterruit op training: “Ik heb geluk gehad”

Foto: Instagram

Frederik Van Lierde heeft woensdag in de buurt van het Spaanse Girona op trainingsstage een stevig ongeval gehad met de tijdritfiets. De 40-jarige triatleet, die zich voorbereidt op zijn laatste seizoen als prof, knalde door de achterruit van een stilstaande auto.

“De vrouwelijke bestuurster stopte aan een zebrapad, maar haar stoplichten werkten niet. Daardoor had ik te laat door dat ze stilstond en kon ik de auto niet meer ontwijken. Ik ben door de achterruit gevlogen”, doet Van Lierde zijn verhaal.

Op het eerste gezicht blijkt de schade nog mee te vallen. “Ik heb enkele snijwonden en ben genaaid aan mijn kin. Ik hoop dat het daarbij zal blijven, maar dat zal later pas blijken. Ik heb geluk gehad. Dit had veel slechter kunnen aflopen.”

De Sportman van het Jaar 2013 start zijn seizoen op 26 april met een wedstrijd in Spanje, zijn hoofddoel is de Ironman van Nice op 14 juni.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.