Sep Vanmarcke hoopt nog op Parijs-Nice, maar: “Coronavirus is nu belangrijker dan de koers”

Sep Vanmarcke hoopt nog op Parijs-Nice, maar: “Coronavirus is nu belangrijker dan de koers”

Foto: Photo News

Sep Vanmarcke (31) vindt het maar logisch dat de Italiaanse koersen niet doorgaan. “Het coronavirus is nu eventjes belangrijker dan de koers.”

Jonathan Vaughters’ kopman voor de kasseiklassiekers had normaal vandaag naar Toscane moeten vliegen voor de Strade Bianche van zaterdag, maar hij rijdt nu thuis in de Vlaamse Ardennen. “Het is een vervelende situatie, maar we kunnen niets anders dan wachten. Ik hoop dat de ploeg me nu naar Parijs-Nice stuurt, omdat ik dan weinig moet veranderen aan mijn opbouw naar de klassiekers toe. Maar voor die koers staan er bij ons nu dertig renners te drummen voor acht plaatsen. Val ik ernaast, dan hoop ik dat de ploeg een heel professioneel trainingskamp houdt, waarbij koersen worden gesimuleerd. Ik ben ook niet bang van zo’n stage. Door blessures heb ik me al dikwijls met heel weinig koersen moeten voorbereiden op de belangrijkste koersweken van het jaar. Ik maak me er ook niet zenuwachtig om, dat levert toch niets op. In de koerswereld zijn we dikwijls erg kortzichtig. Als het coronavirus in China uitbreekt, vindt iedereen het goed dat er daar een lockdown is, maar aan de koersen zouden ze niet mogen komen nu het virus dichtbij is. Het coronavirus indijken is de eerste zorg voor iedereen, toch?”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.