Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Kim Clijsters. Photo News

Gemengde gevoelens bij Kim Clijsters

“Ik moet tevreden zijn met kleine stapjes“

Pijnpunt één – die povere start – was opgeruimd. Pijnpunt twee – een manke service – evenzeer. Maar tegen de solide (sub)topper Johanna Konta (WTA 15) maakte Kim Clijsters ook in de tweede match van haar derde carrière toch nog te veel fouten om een logische nederlaag te kunnen ontlopen.

Kim Clijsters nu naar Indian Wells, wat met Fed Cup? “Ik wil in geen geval een plaats innemen”

“Ik ben alleszins veel beter aan de match begonnen dan in Dubai”, sprak de 36-jarige Limburgse. “En over het algemeen denk ik dat er veel dingen beter waren dan toen, met name mijn opslag. Ik maakte veel minder dubbele fouten (vier tegenover tien, nvdr.) maar ik besef goed genoeg dat er nog werkpunten blijven. Mijn return moet beter, net als mijn reactiesnelheid en het lezen van het spel.”

Of ze een beter gevoel heeft dan na de match in Dubai? “Direct na de match primeert de ontgoocheling en denk ik vooral aan de dingen die beter moeten. Ik voelde me sowieso wel een stuk comfortabeler dan in Dubai, waar ik een beetje overweldigd was door het gebeuren. Maar de vaststelling blijft dat ik vooral matchen nodig heb.”

Focus op zichzelf

“Alles moet goed op zijn plaats vallen. Op training lukt dat regelmatig, in de match moet dat nog stabieler. Ik wil op een punt geraken dat ik dat ook tegen die toppers kan doen. In deze fase focus ik vooral op mezelf, hoe ik me voel, wat ik moet oppikken, eerder dan op een tegenstander… In elke match wil ik stappen zetten. Het liefst grote, natuurlijk, maar ik moet ook tevreden zijn met kleine stapjes, die me elke dag net iets beter maken. Zo heb ik de voorbije weken hier in Mexico en in Bree altijd wat vooruitgang geboekt. Ik moet blijven geloven in het proces. En een match als tegen Konta leert me weer enorm veel.”

Jack en Blake

Clijsters had in Monterrey haar grootste supporters meegebracht. Jack (6) en Blake (3) konden mama voor het eerst steunen tijdens een officiële wedstrijd. “Als de match eenmaal begint, maakt dat voor mij eigenlijk niet zoveel uit. Bij nanny Nicole zijn ze in goede handen. Of ze nu hier op de tribune zitten of op hotel: geen probleem.”(mv)

  BELGA

Kim Clijsters nu naar Indian Wells, wat met Fed Cup? “Ik wil in geen geval een plaats innemen”

Kim Clijsters kan niet lang blijven stilstaan bij haar tweede nederlaag op twee wedstrijden: haar volgende toernooi begint over een week al in Indian Wells, een evenement in de Californische woestijn dat net onder de vier grand slams mag worden ingeschat.

Clijsters won Indian Wells in 2003 en 2005. Nadien staat begin april Charleston in het Amerikaanse South Carolina op het programma, een evenement waaraan Clijsters nog niet eerder deelnam.

In Indian Wells (9-22 maart) zal ook Johan Van Herck, kapitein van het Belgische Fed Cup-team, aanwezig zijn. Overweegt Clijsters om zich kandidaat te stellen voor de Fed Cup-finale, midden april in Boedapest? “Daar heb ik nog niet over nagedacht. Ik wil alvast in geen geval de plaats innemen van de meisjes die het in Kortrijk tegen Kazachstan zo goed hebben gedaan. Als ik er opnieuw bij kan zijn in de rol van sparringpartner, of het team op een andere manier kan steunen, is dat ook goed.”

LEES OOK. ANALYSE. Of Kim Clijsters een stap vooruit gezet heeft? Onze man in Monterrey twijfelt

Zoontjes Blake (3) en Jack (6) met nanny Nicole Thijs   Photo News

(mv)

Het beste van Enkel voor abonnees