Tomorrowland Winter mag niet doorgaan vanwege het coronavirus

Tomorrowland Winter mag niet doorgaan vanwege het coronavirus

De opbouw van het festival was al volop aan de gang. Foto: RR.

Het muziekfestival Tomorrowland Winter in de Franse Alpen wordt geannuleerd. Dat bevestigt de organisatie aan onze redactie.

Het muziekfestival Tomorrowland Winter, dat van 14 tot 20 maart zou plaatsvinden in het Franse skioord Alpe d’Huez, wordt geannuleerd omwille van het coronavirus. De organisatie stelt dat de beslissing werd genomen door de Franse overheid.

“De Franse regering neemt drastische maatregelen inzake Covid-19 in Frankrijk”, vertelt woordvoerster Debby Wilmsen. “Grote evenementen die mensen van verschillende nationaliteiten samenbrengen op gesloten festivalterreinen en evenementenlocaties mogen niet doorgaan.” Extra vervelend omdat de opbouw van het festivalterrein intussen nagenoeg volledig was afgerond.

De organisatie wil zich nu in eerste instantie focussen op het contacteren van de bijna twintigduizend festivalgangers. Omwille van het hoge aantal pakketten dat te koop werd aangeboden – met verschillende combinaties van accommodaties en excursies – zal iedereen een voorstel op maat krijgen. Voor de terugbetaling, of om alsnog te komen skiën. Want opvallend genoeg zal het skioord die week gewoon open zijn. “Als er geen festival plaatsvindt, staat niet iedereen samengedrukt voor pakweg een hoofdpodium. Dan gelden de maatregelen van de overheid niet. En daar willen we graag gebruik van maken, want sommige mensen hebben nu eenmaal al hun vakantie geboekt en willen er alsnog even tussenuit.”

In een tweede fase zal de financiële regeling moeten worden bekeken. Verzekeringskwesties met leveranciers, met managers, noem maar op. “Daarvoor is het nu nog te vroeg. Maar Sunweb, onze reispartner, toonde zich alvast bereid om tegemoet te komen.” Want dat Tomorrowland Winter, dat pas voor de tweede keer zou plaatsvinden, meteen een jaartje zal overslaan, lijkt onvermijdelijk.

Eerder was al bekend geraakt dat Franse overheid een verbod op evenementen met meer dan vijfduizend mensen had uitgevaardigd. Toch was er lang onduidelijkheid of het festival kon doorgaan.

bekijk ook

Netsky na DJ-set op Tomorrowland Winter: “Mijn vingers werden rood, paars en geel van de kou”

Festivalgangers van overal ter wereld onthullen hoeveel opofferingen ze maakten voor ticket Tomorrowland Winter

Corrigeer

MEER NIEUWS