Jeugdtheater Crea speelt ‘De legende van Mulan’

Regisseur Jordi Delcroix met hoofdrolspelers Mari Victoor, Hannes Van Driessche en Shari Blondeel in de studio van Radio Tequila. Foto: Roland Aerssens

Deinze / Nevele - Crea, de jeugdafdeling van Theatergroep Vooruit Deinze, brengt zaterdagavond 7 maart de première van ‘De legende van Mulan’ van Kathryn Schultz Miller in zaal Palace op de Markt in Deinze. De regie ligt in handen van Jordi Delcroix. Er zijn voorstellingen aanstaande zondag en in het volgende weekend.

Velen onder ons kennen het verhaal van Mulan dank zij de animatiefilm van Disney uit 1998. Eind maart gaat de nieuwe Amerikaanse film 'Mulan' in première met Liu Yifei in de hoofdrol. De voorstellingen van Crea zijn dus perfect getimed.

Mulan ontdekt dat haar oude vader het bevel heeft gekregen om China te verdedigen tegen een aanval van de Hunnen. Uit liefde voor haar familie vermomt ze zich heimelijk als man en neemt ze haar vaders plaats in als soldaat in het Keizerlijke leger. 

Met behulp van haar grappige drakenvriendje Mushu en een gelukskrekel probeert Mulan respect af te dwingen van haar medesoldaten en hun knappe bevelhebber Shang. De avonturen van Mulan bereiken een hoogtepunt tijdens een veldslag waar de eer van haar familie en het lot van de keizer en heel China in haar handen liggen. 

Deze oude legende neemt je mee naar het verre China ten tijde van de aanvallen van de Hunnen op het Keizerrijk. Het is een verhaal over eer, moed, vertrouwen, vriendschap en het volgen van je hart. Je ontdekt tijdens de voorstelling hoe Mulan zich vermant, aan zelfvertrouwen wint en zich langzaam herkent in haar eigen spiegelbeeld. Je ziet hoe het kleinste sprankeltje vuur kan uitgroeien tot een prachtig vuurwerk. Humor, spanning en plezier zijn verzekerd voor jong en oud.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Mari Victoor (Mulan), Hannes Van Driessche (Shang) en Shari Blondeel (Mushu).

Praktisch

Wanneer: zaterdagen 7 en 14 maart om 20 u en zondagen 8 en 15 maart om 15 u.

Waar: zaal Palace, Markt 32, Deinze

Toegang: €12, -25 en 65+ betalen slechts €10. Tickets via www.vooruitdeinze.be/Mulan

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio