Ruben Bemelmans opent Davis Cup-duel met Hongarije met partij tegen Attila Balazs

Ruben Bemelmans opent Davis Cup-duel met Hongarije met partij tegen Attila Balazs

Bemelmans - Balazs wordt het eerste duel in België - Hongarije. Foto: BELGA

Ruben Bemelmans (ATP 222) opent vrijdag in het Hongaarse Debrecen voor ons land de Davis Cup-ontmoeting tegen Hongarije met een duel tegen Attila Balazs, de nummer 76 van de wereld, zo wees de loting donderdag uit.

Later op vrijdag volgt er het duel tussen Kimmer Coppejans (ATP 154) en Marton Fucsovics (ATP 84). Zaterdag is er eerst het dubbelspel, met daarin het Belgische dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen tegen Balazs en Fucsovics, eventueel gevolgd door nog twee enkelspelen: Coppejans tegen Balazs en Bemelmans tegen Fucsovics. De Davis Cup-kapiteins kunnen tot één uur voor de wedstrijden wel nog wijzigingen aanbrengen.

Voor het belangrijke duel tegen de Hongaren kan kapitein Johan Van Herck niet rekenen op topspeler David Goffin. De nummer tien van de wereld stelde zich niet beschikbaar omdat hij de hardcourttoernooien van Indian Wells en Miami wil voorbereiden. Van Herck koos in zijn afwezigheid voor Coppejans, Bemelmans en Arthur De Greef (ATP 332). Zij vormen een team met dubbelspecialisten Joran Vliegen en Sander Gillé.

De inzet van het duel tegen Hongarije is een ticket voor de Davis Cup Finals in Madrid (23-29 november). Daar mogen achttien landen aan deelnemen. Eind vorig jaar vond op dezelfde locatie de eerste finaleweek van de hervormde Davis Cup plaats. België, met Goffin, raakte er niet door de groepsfase. Spanje, aangevoerd door Rafael Nadal, pakte voor eigen volk de titel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.