Eerste gevallen van coronabesmetting in AZ Delta en Ruiselede

Eerste gevallen van coronabesmetting in AZ Delta en Ruiselede

In AZ Delta werd op donderdag een eerste positieve coronatest gemeld Foto: sbr

Ruiselede / Meulebeke / Roeselare -

Ook de regio Roeselare-Izegem-Tielt is getroffen door het coronavirus. Een vrouw uit Kruiskerke en een patiënt in het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare testten positief op het virus.

De ouders van de leerlingen van basisschool De Linde in Doomkerke, deelgemeente van Ruiselede, kregen deze week een brief met extra richtlijnen omtrent het coronavirus. Bij een moeder van twee leerlingen uit het vlakbij gelegen Kruiskerke werd deze week het coronavirus vastgesteld. “De twee kinderen hebben zelf het virus niet, maar blijven uit voorzorg ook thuis”, zegt een woordvoerder van de school. De directie roept op tot kalmte en dat lijken de ouders begrepen te hebben. Gisteren waren zowel de leerlingen als de leerkrachten bijna allemaal aanwezig. De Linde telt ruim honderdvijftig leerlingen.

Ook burgemeester Greet De Roo (RKD) van Ruiselede is op de hoogte van de zieke moeder in haar gemeente . “We werden op de hoogte gebracht door Binnenlandse Zaken. We volgen de situatie nauw op. Momenteel is het afwachten hoe het virus verder zijn gang zal gaan”, aldus de burgemeester.

Patiënt AZ Delta

Ook in het Roeselaarse AZ Deltaziekenhuis kwam deze week al een drager van het coronavirus over de vloer. “Donderdag hebben zich een tiental mensen gemeld met symptomen als hoesten, koorts en ademhalingsproblemen. Ze werden allemaal getest. Eén patiënt bleek besmet te zijn”, aldus woordvoerster Kristien Beuselinck. Om wie het precies gaat is voorlopig onduidelijk.

In het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt bleef het gisteren rustig. “Donderdag was er geen echte stijging van het aantal patiënten te merken”, aldus communicatiemedewerker Valerie-An Desmet. In ons land zijn er momenteel al een vijftigtal mensen besmet met het virus.

Opening WZC uitgesteld

Op vrijdag, zou woon-zorgcentrum De Zonnewende in Meulebeke de deuren openzetten voor de officiële opening. Maar het coronavirus heeft stokken in de wielen gestoken. “Er is geen sprake van besmettingen, dit is een preventieve maatregel”, zegt Bernard Bruggeman, gedelegeerd bestuurder van woonzorggroep GVO.

“Voor het officiële gedeelte waren 350 personen uitgenodigd voor een rondgang door het gebouw. Je moet het besmettingsrisico niet opzoeken natuurlijk, zeker niet op een plek met zorgbehoevende ouderen.” Het schrappen van de opening heeft geen gevolgen voor de bewoners, want zij namen al begin november vorig jaar hun intrek in het nieuwe verblijf.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN