KAART. Op deze plaatsen zijn al besmettingen bekend in ons land

KAART. Op deze plaatsen zijn al besmettingen bekend in ons land

Foto: AP - LocalFocus

De FOD Volksgezondheid heeft 60 nieuwe gevallen van het coronavirus in ons land geregistreerd, zo meldt die zaterdag. Dat brengt het totaal op 169 gedetecteerde gevallen in ons land. Een overzicht van de besmettingen.

"De meeste positieve gevallen hebben recent gereisd, maar we constateren meer en meer infecties die lokaal opgelopen zijn. We verwachten dat dit aantal verder zal blijven stijgen", staat er te lezen op de website van de overheid.

Provincie Antwerpen

- Geel (1)

Een leerling van basisschool Sint-Dimpna in Geel heeft positief getest op het coronavirus. Hij zit samen met zijn gezinsleden thuis in quarantaine.

- Antwerpen (1)

Een vrouw die terugkwam van zakenreis in Frankrijk liet zich testen in het UZ Antwerpen. Zij werd patiënt 2.

- Lier (1)

Een man werd woensdagavond in het ziekenhuis van Lier positief getest na een reis in Italië. De patiënt is in goede algemene toestand en kon naar huis om in thuisisolatie verder verzorgd te worden”, zegt het ziekenhuis.

Provincie Limburg

- Zonhoven (1)

Een leerling uit het vijfde leerjaar van bassischool De Zonnewijzer heeft woensdagavond positief getest. Hij zit nu samen met zijn zus en ouders veertien dagen in quarantaine. Hij was gaan skiën met zijn ouders en zus.

- Hasselt (4)

Een Italiaanse doctoraatsstudent van UHasselt, die daar werkt bij het Biomedisch Onderzoeksinstituut, heeft positief getest op het virus. Haar collega’s die er samen met haar geweest zijn, werd gevraagd om thuis te blijven. Een leerling uit het eerste leerjaar in Kuringen testte ook positief, na een busvakantie in Noord-Italië. Net als twee leerlingen uit de middelbare school Kindsheid Jesu.

- Houthalen-Helchteren (2)

Een koppel dat terugkeerde van skireis in Italië zit thuis in quarantaine na een positieve test. Opmerkelijk was dat de twee niet naar een risicogebied reisden.

- Pelt (1)

Een leerkracht lichamelijke opvoeding van het Sint-Hubertuscollege in Neerpelt is besmet met het coronavirus. De vrouw is tijdens de krokusvakantie gaan skiën in het Oostenrijkse Bad Hofgastein. Omdat ze verwittigd werd dat ze mogelijks op de bus zat met een besmet iemand, is ze maandag uit voorzorg niet naar school gegaan. Ze is dus nooit in contact geweest met de leerlingen of leerkrachten, weet TV Limburg.

- Bilzen (1)

In Bilzen is al één besmetting bekend. Het gaat om een kantoormedewerker van de steenfabriek Vandersanden.

- Alken (2)

Twee leerlingen uit het derde leerjaar van de Alkense basisschool De Kleine Reus hebben positief getest op het virus. Ze zitten in dezelfde klas en gingen samen op vakantie.

- Heers (1)

Een jonge vrouw die een tijdje geleden naar Milaan was gereisd. Ze is al bijna genezen.

- Riemst (1)

Weinig informatie over deze patiënt. De gemeente liet in een persbericht weten dat iedereen met wie hij/zij in contact was geweest opgevolgd wordt.

Provincie Oost-Vlaanderen

- Sint-Niklaas (1)

Een 46-jarige man uit Sint-Niklaas heeft het virus opgelopen tijdens het skiën in het Noord-Italiaanse Trentino. Hij is teruggekomen met een bus van busmaatschappij De Wilg uit Bree.

- Dendermonde (1)

Ook in Dendermonde is een inwoner besmet. Meer informatie over die persoon ontbreekt voorlopig.

- Gent (2)

In UZ Gent bleken twee mensen besmet te zijn. Het gaat om een koppel dat recent in Noord-Italië was, ze vertonen milde klachten en verblijven thuis in quarantaine. Hun woonplaats is niet meegedeeld om privacyrednenen.

- Lede (1)

Een leerkracht in de secundaire afdeling van de Sint-Jozefsschool, het gaat om een vrouw die in Lede woont

- Lokeren (1)

In het AZ Lokeren bleek een medewerker van het operatiekwartier besmet.

- Sint-Lievens-Houtem (2)

Een koppel uit Vlierzele, een deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem, is besmet met het coronavirus teruggekeerd uit Noord-Italië. Het gaat om een man en een vrouw.

Provincie Vlaams-Brabant

- Dilbeek (1)

In Dilbeek is een eerste besmetting vastgesteld. De persoon wordt geïsoleerd en behandeld. Meer details zijn er voorlopig niet.

- Halle (1)

In het Sint-Mariaziekenhuis in Halle zijn deze week 27 analyses gebeurd en één daarvan was positief. Het is niet duidelijk waar die persoon vandaan komt.

- Hoegaarden (1)

Een vader van twee uit Hoegaarden liep het coronavirus op tijdens een skivakantie in Noord-Italië met zijn gezin, en ziekt momenteel thuis uit. Zijn kinderen, die naar de gemeentelijke basisschool in de Doelstraat gaan, werden ook al getest op het virus. Op hun resultaten is het nog wachten.

- Holsbeek (2)

Een moeder en haar dochter, 48 en 18 jaar oud, uit Holsbeek zijn volgens Het laatste nieuws ook besmet met het virus.

- Leuven (6)

In Leuven zijn zes besmettingen geteld. Het gaat om twee ouders van leerlingen uit Vrije Basisschool Vlierbeek, een ouder van een stagiair van de school Windekind, de ouder van een leerling uit het Sint-Pieterscollege, een 10-jarige leerling van basissschool Heilig Drievuldigheidscollege en een 18-jarige leerling van het Heilig Hartinstituut die al sinds de krokusvakantie thuis gehouden werd uit voorzorg. De betrokken ouders en hun kinderen zijn in thuisquarantaine en worden opgevolgd. Alle ouders van de scholen waar de leerlingen les volgen, zijn geïnformeerd.

- Tienen (1)

Bij een 17-jarige jongen uit het zesde middelbaar van het Atheneum van Tienen is na een skireis het virus vastgesteld. Ook hij was naar Noord-Italië gegaan.

Provincie West-Vlaanderen

- Ieper (1)

In het ziekenhuis Jan Yperman heeft zich een patiënt aangemeld die positief testte op COVID-19. De man zit sindsdien in thuisisolatie, zijn woonplaats werd niet meegedeeld.

- Ingelmunster (1)

Een vrouw uit Ingelmunster testte donderdag positief na “nauw contact met een ander bewezen geval van het coronavirus”.

- Izegem (1)

Een werkneemster van het bedrijf Dewaele Vastgoed testte positief na een skireis in Italië.

- Knokke-Heist (1)

In Knokke is al één geval vastgesteld. Meer informatie is er nog niet, behalve dat de persoon in kwestie meteen geïsoleerd en behandeld is.

- Kortrijk (1)

Een professor van de UGent is besmet geraakt met het coronavirus. Hij werkt in een lab van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, op de Campus Kortrijk. Voorlopig moet hij in quarantaine blijven. De prof werd vermoedelijk besmet via zijn broer die onlangs nog ging skiën in Italië.

- Moorsele (1)

Het allereerste coronageval kwam uit Moorsele. Dat was de 54-jarige Philip Soubry, die in de buurt van het Chinese Wuhan werkt. Hij is ondertussen genezen en heeft het ziekenhuis mogen verlaten.

- Ruiselede (1)

Een vrouw uit Ruiselede, meer bepaald uit de parochie Doomkerke, is besmet geraakt. Er is geen reden tot paniek, zegt basisschool De Linde in Het laatste nieuws, maar de kinderen van de vrouw blijven uit voorzorg toch thuis.

- Wevelgem (8)

In Wevelgem zijn nu al acht besmettingen geteld. Een leerkracht van basisschool De Wijnberg was op skireis geweest met zijn gezin in Noord-Italië en bleek besmet. Zeven personen uit zijn onmiddellijke omgeving zijn daardoor ook besmet. Ze zitten nu samen in quarantaine.

Brussel (6)

In de hoofdstad van ons land zijn al zes gevallen geteld. Het gaat onder meer om een ambtenaar van de FOD Financiën, een Europese ambtenaar en een medewerker van de Europese Raad. Ze kwamen allemaal uit Noord-Italië.

Wallonië

- Ans (1)

Een leerling van het zesde leerjaar in de gemeenteschool in Alleur is besmet. De leerling was in Noord-Italië op vakantie geweest.

- Bergen (3)

Op het commandocentrum van de NAVO in Bergen zijn al drie besmettingen vastgesteld.

- Charleroi (1)

In Charleroi testte een persoon die terugkeerde van een reis in Lombardije in het noorden van Italië, positief op het virus. De persoon had zich spontaan gemeld in het ziekenhuis. Hij of zij verblijft thuis in quarantaine.

- Eupen (1)

Een 65-jarige man uit Eupen werd met een longontsteking opgenomen in het ziekenhuis en werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. De baas van de man was in Italië geweest en heeft hem besmet, maar was er zelf niet ziek van geworden.

- Gosselies (1)

In het ziekenhuis Notre-Dame de Grâce is een baby’tje van minder dan een jaar opgenomen na een besmetting met het virus die hij opliep met zijn ouders op reis in een risicogebied.

- Lamorménil (1)

Een zeventiger die eerst niet onder de voorwaarden van risicopatiënt viel, maar nadien toch getest werd. De vrouw ligt in quarantaine in het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel.

- Luik (1)

Het universitaire ziekenhuis van Sart Tilman heeft woensdagmiddag bevestigd dat er een man positief is getest voor corona. De man had zich zondag uit eigen beweging gemeld in het ziekenhuis.

- Blegny (1)

Een 45-jarige man die terugkwam van een wintersportreis in Italië, is besmet geraakt.

- Héron (2)

Het gaat om twee leden van dezelfde familie.

- Herve (1)

Een man die was gaan skiën in Italië, is besmet.

- Limbourg (2)

Twee inwoners zijn besmet en blijven thuis.

- Neupré (1)

Een veiligheidsagent van Securail is besmet.

 

bekijk ook

UITGELEGD. Wat is het coronavirus?

 

Helpt een mondmasker tegen het coronavirus?

Op deze manier stelt een arts vast of je het coronavirus hebt

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN