Turkije: “Twee soldaten gedood door Syrië in Idlib”

Turkije: “Twee soldaten gedood door Syrië in Idlib”

Archiefbeeld Foto: AFP

Het Turkse ministerie van Defensie zegt dat donderdag in de Syrische noordwestelijke provincie Idlib twee Turkse soldaten gedood werden door de troepen van de Syrische president Bachar al-Assad. Dat werd enkele uren voor de start van het staakt-het-vuren in de provincie Idlib bekendgemaakt.

Volgens het ministerie raakten ook drie soldaten gewond in Idlib, en hebben de Turkse troepen “onmiddellijk met zwaar geschut geantwoord”.

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan kondigden donderdag na een overleg in Moskou een staakt-het-vuren voor Idlib aan, dat donderdagavond om middernacht moet starten. Vanaf 15 maart zullen de Russische en Turkse legers ook samen patrouilleren op de snelweg M4, een strategische verkeersader die de provincie Idlib doorkruist. Aan elke kant van de weg komt er een veiligheidscorridor van zes kilometer.

Een vorig staakt-het-vuren voor Idlib was geen lang leven beschoren, omdat Rusland en Turkije er elkaar van beschuldigden het niet na te leven.

Corrigeer

MEER NIEUWS