Belgische mannen willen net zoals vorig jaar stunten in Davis Cup zonder David Goffin

Belgische mannen willen net zoals vorig jaar stunten in Davis Cup zonder David Goffin

Foto: BELGA

De Belgische Davis Cup-ploeg staat vrijdag en zaterdag voor een lastige klus. Het moet zonder sterkhouders David Goffin en Steve Darcis in en tegen Hongarije knokken voor een ticket voor de finales in Madrid (23-29 november). Vraag is of ons land net als vorig jaar met een “b-team” tot in de Spaanse hoofdstad kan geraken.

De Belgische tennismannen staan vierde op de wereldranglijst, Hongarije pas 24ste. Maar ons land is vandaag allesbehalve favoriet op het gravel van de Fonix Hall in Debrecen. Topspeler David Goffin (ATP 10) is niet beschikbaar omdat hij zich wil voorbereiden op de hardcourttoernooien van Indian Wells en Miami, en Steve – Mister Coupe Davis – Darcis hing in januari zijn tennisracket aan de wilgen. En dus moet kapitein Johan Van Herck het vrijdag en zaterdag in het enkelspel stellen met Kimmer Coppejans (ATP 154), Ruben Bemelmans (ATP 222) en Arthur De Greef (ATP 332), drie spelers die ver buiten de top 100 staan. En dat terwijl Hongarije wel kan rekenen op top 100-spelers Attila Balazs (ATP 76) en Marton Fucsovics (ATP 84).

Twee lichtpuntjes: vorig jaar kon de Belgische Davis Cup-ploeg zich ook zonder Goffin en Darcis kwalificeren voor de Finals tegen het op papier sterkere Brazilië. En met het gespecialiseerde topduo Sander Gillé en Joran Vliegen heeft België een stevig wapen in het dubbelspel.

Bemelmans opent vrijdag om 16 uur de tennisinterland met een duel tegen Attila Balazs. Nadien neemt Kimmer Coppejans het op tegen Marton Fucsovics. Zaterdag is er eerst het dubbelspel, eventueel gevolgd door nog twee enkelspelen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.