Update: coronabesmetting Edugo-school vals alarm

Update: coronabesmetting Edugo-school vals alarm
Gent -

Een leerling van de middelbare school Edugo campus Glorieux in Oostakker is donderdag naar het UZ Gent gestuurd omdat hij symptomen vertoonde van het coronavirus. Maar het bleek uiteindelijk vals alarm.

De jongen, die in de krokusvakantie op reis is geweest naar Noord-Italië, voelde zich onwel tijdens een bedrijfsbezoek donderdagmiddag aan Arcelor Mittal. Hij werd ter plekke onderzocht door de bedrijfsarts, die een besmetting met corona vermoedde en hem onmiddellijk naar de spoeddienst van het UZ Gent stuurde.

“De leerlingen die mee waren op bedrijfsbezoek zijn met de bus terug naar school gekomen en hebben allemaal de kans gekregen om hun handen en onderarmen te wassen,” zegt directeur Hans Ysebaert. “We hebben hen nadien gerustgesteld en gevraagd om de komende twee weken extra waakzaam te zijn. Het leven op school gaat gewoon voort.”

Twintigtal telefoontjes

Alle ouders werden gisteren per mail verwittigd. Kinderen zonder symptomen van corona mogen gewoon naar school komen. Bij hoge koorts, al dan niet samen met hoesten en keelpijn, moet de huisarts verwittigd worden. De school kreeg gisteren een twintigtal telefoontjes van ongeruste ouders. “Maar het leven op school gaat gewoon voort”, zegt Ysebaert. “Een sluiting van de school is absoluut niet aan de orde. Het is belangrijk om geen paniek te zaaien.”

Wel zijn er vandaag minder leerlingen aanwezig. “Maar dat komt wellicht door de 100 dagen-viering”, aldus Ysebaert. “Die gaat door op verschillende plekken buiten de school.”

Vrijdagnamiddag bleek het om vals alarm te gaan. De jongen is niet besmet met het coronavirus.

Corrigeer

MEER NIEUWS