Vlaanderen rouwt mee met ‘The voice kids’-kandidate die moeder verloor bij ongeval: “Haar mama is vast trots daarboven”

Diepenbeek -

De vijfde aflevering van ‘The voice kids’ was vrijdagavond een emotionele gebeurtenis. De moeder van kandidate Anouk kwam vrijdagochtend om het leven bij een verkeersongeval in Diepenbeek, maar VTM besliste na overleg met de familie om de eerder opgenomen aflevering toch uit te zenden “als eerbetoon aan het getroffen gezin”. Een gebaar dat een gevoelige snaar raakte in Vlaanderen, dat op sociale media massaal medeleven toonde.

Een T-shirt en kousen van Nirvana: dat Anouk Kellens houdt van alternatieve muziek, dat was snel duidelijk in de vijfde aflevering van ‘The voice kids’. Het 13-jarige meisje vergezelt haar vader ook graag naar Graspop. “Haren knippen en nagels lakken: dat zit er niet meteen in, neen”, lachte mama Melanie (43) toen. “Eerder op haar kamer zitten en naar muziek luisteren.”

Vlaanderen rouwt mee met ‘The voice kids’-kandidate die moeder verloor bij ongeval: “Haar mama is vast trots daarboven”
Mama Melanie kijkt trots toe terwijl haar dochter haar verhaal doet. Foto: VTM

Dat Anouk zelf ook over een stem als een klok beschikt, bleek uit haar doorvoelde versie van ‘Let It Be’ van The Beatles. En de zenuwen van haar moeder, die waren ook nergens voor nodig: met Laura Tesoro én K3 overtuigde ze twee juryleden om haar in hun team op te nemen. “Wat een stem heb jij, zeg”, aldus Tesoro. “Je hebt me helemaal betoverd met wat je hier gedaan hebt.” Woorden van lof voor haar dochter die een apetrotse mama Melanie tot tranen toe bewogen.

Vlaanderen rouwt mee met ‘The voice kids’-kandidate die moeder verloor bij ongeval: “Haar mama is vast trots daarboven”
Presentatrice Ann Lemmens en mama Melanie zijn blij als jurylid Laura Tesoro zich omdraait. Foto: VTM

Zo kon de vrouw gelukkig nog zien dat haar dochter, die onlangs met haar verhuizing naar een kunstschool weer helemaal opfleurde, weer gelukkig was. Mama Melanie kwam vrijdagochtend tragisch om het leven bij een verkeersongeval in Diepenbeek. VTM zond de aflevering na overleg met de familie uit zoals gepland “als eerbetoon aan het getroffen gezin”.

Vlaanderen rouwt mee

Dat eerbetoon ontroerde vrijdagavond ook heel Vlaanderen. Op Twitter stroomden de steunbetuigingen massaal toe. (lees verder na de tweets)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De auditie van Anouk werd vertoond zonder extra uitleg, zonder vermelding van de tragische dood van haar moeder. De familie zelf wilde er verder ook niet op reageren. Ze kozen ervoor het drama privé te verwerken. Het enige wat de familie kwijt wilde, deed papa Frank via een berichtje op zijn Facebookpagina. “Melanie, wat vandaag een fijne dag moest worden, waar we allemaal naar uitkeken en toegewerkt hadden, is door een stom ongeval de slechtste dag van mijn leven geworden. Je zit in ons hart.”


Hulp kon niet baten
Het was vrijdagochtend 7 uur toen Melanie Taildeman (43) ten val kwam met haar scooter. Het ongeval gebeurde in een straat in Diepenbeek waar de watermaatschappij werken uitvoerde. Wellicht raakte ze de signalisatie die de werfput omzoomde. De hulpdiensten konden niets meer doen, de vrouw overleed ter plaatse. Melanie werkte in een zorginstelling voor mensen met een beperking, en had naast Anouk nog een zoontje van 12.


Enkele uren na het ongeval liet de aannemer die de werken uitvoerde, de werfput in de Alfons Jeurissenstraat toeleggen met klinkers. “We betreuren dit ongeval, dat het gevolg is van een enorm spijtige samenloop van omstandigheden”, zegt Erik Swennen van de gelijknamige nv. “Op 28 februari hebben we op deze plek werken uitgevoerd. Na de werken hebben we de put gedicht tot aan de asfaltlaag. Bedoeling was om zo snel mogelijk asfalt te gieten, maar het regenweer liet dat niet toe. Daarom hadden we rond de werf een afbakeningsnet geplaatst met twee reflecterende bakens en een signalisatielamp. Ik ben al 25 jaar bedrijfsleider, maar zo’n spijtig ongeval heb ik nog nooit meegemaakt. Ook wij in het bedrijf zijn in shock door deze gebeurtenis.”  

Corrigeer

NIEUWS