Cruciale raad van bestuur bij Sporting Lokeren (opnieuw) verplaatst naar maandag: “Zo kan er nog hard gewerkt worden aan een oplossing”

Cruciale raad van bestuur bij Sporting Lokeren (opnieuw) verplaatst naar maandag: “Zo kan er nog hard gewerkt worden aan een oplossing”

Foto: ies

De cruciale raad van bestuur over het voortbestaan van voetbalclub Sporting Lokeren is verplaatst naar maandag 9 maart aanstaande, dat laat de club weten. “Zo kan er de volgende uren en tijdens het weekend nog hard verder gewerkt worden aan een oplossing voor de club”, aldus voorzitter Louis de Vries. De onrust is dus nog lang niet weg, integendeel...

Door dit nieuwe uitstel blijft de toekomst van voetbalclub Lokeren onzeker. Voorzitter Louis de Vries blijft wanhopig op zoek naar financiële middelen om de club van het faillissement te redden. Woensdag klonk het nog dat De Vries in het buitenland op zoek was naar mogelijke investeerders en tegen vrijdag op witte rook hoopte.

LEES OOK. Hoe het Lokeren van Louis De Vries in negen maanden tijd op de rand van de afgrond terecht kwam

De tijd tikt en iedereen snakt naar duidelijkheid. De spelers trainen niet meer zolang er geen duidelijkheid is over de toekomst van Lokeren. Op vrijdag 20 maart staat in principe de eerste match van de playdowns tegen Roeselare op het programma. De verliezer daarvan zakt naar het amateurvoetbal.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de club bovendien in aanleg van schorsing van sportactiviteiten geplaatst. De reden daarvoor is een nog openstaande financiële schuld bij de bond en Voetbal Vlaanderen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.