Maaseik maakt brandhout van Menen en gaat naar Final Four

Maaseik maakt brandhout van Menen en gaat naar Final Four

Foto: Dick Demey

Greenyard Maaseik heeft zich geen tweede keer laten verrassen door Decospan Menen. Integendeel. De Maaslanders staken er in de derde en beslissende confrontatie met kop en schouders bovenuit. Kwalificatie voor de Champions Final Four is een feit.

Maaseik was op haar hoede voor Menen en startte meteen scherp. Al snel had het 7-4 beet door enkele bezoekende foutjes. Semeniuk en Teppan scoorden vlot. De Vries hield Menen nog iet of wat in het spoor, maar nog voor halfweg werd de kloof toch wel zeer groot. Vooral topscorer Kvalen was een gesel voor de bezoekers (20-11). Limburgs concentratieverlies in het slot gaf Menen nog de kans de reuzekloof iets minder groot te maken. Uiteindelijk klaarde Semeniuk de klus. De toon was gezet.

Greenyard had duidelijk geen zin in een lange wedstrijd en ging keihard door op hetzelfde elan. Een tam Menen holde achter de feiten aan. De thuisploeg maakte brandhout van de tegenstand. In set twee had Greenyard in een mum van tijd 7-2 beet. Een voorsprong die het erg volwassen en quasi moeiteloos behield tot het eind. Menen-coach Depestele probeerde het nog met enkele wissels, maar de vogel was gaan vliegen. Hardklopper Kvalen bleef zich amuseren in de aanval en ook invaller Wojcik pikte zijn puntjes mee. In set drie was de West-Vlaamse veer helemaal gebroken. De afstraffing werd compleet. Maaseik freewheelde naar een oververdiende 3-0-zege. Kvalen maakte met een ace een einde aan de Menense lijdensweg. Greenyard mag zich opmaken voor de Final Four.

Sets: 25-18, 25-14, 25-17.

Maaseik: Kvalen, Maan, Semeniuk, Zimmermann, libero: Dronkers, Teppan, Aganits. Vielen in: Peeters, Wojcik, Folguera.

Menen: De Vries, Ekstrand, Ver Eecke, Sinnesael, Colson, Schouteten, libero: Vanneste. Vielen in: Rotty, Brems, Libert, De Beul.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen