Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  BELGA

Daviscupverlies België tegen Hongarije heeft behoorlijke gevolgen

Niet meer bij besten van de wereld en 300.000 euro door de neus geboord

Zonder David Goffin – die de voorrang gaf aan de voorbereiding op de Amerikaanse hardcourttoernooien – en zonder Steve Darcis – gestopt – was de Belgische Daviscupploeg underdog in Hongarije. Het 2-3-verlies komt hard aan. België mag dit najaar niet naar de finaleweek met de beste achttien.

“Ik ben fier, omdat we getoond hebben dat België een moeilijk te kloppen ploeg blijft. Maar ik ben ontgoocheld omdat we niet wonnen.” Daviscupkapitein Johan Van Herck zag zijn ploeg – Ruben Bemelmans, Kimmer Coppejans, Arthur De Greef en het dubbbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen – verliezen in Hongarije.

Het verlies op het gravel in Boedapest heeft behoorlijke sportieve gevolgen. België ziet de tweede editie van de vernieuwde Daviscupformule – een week lang met de beste achttien ploegen van de wereld – door de handen glippen. Dat betekent play-offwedstrijden in september, om, mits winst, volgend jaar een nieuwe kans op deelname aan die finale af te dwingen. “Dat we het nu niet halen, is niet omdat we hebben gefaald, maar vooral de verdienste van de Hongaren.”

De uitschakeling is ook een financiële domper: de aantrekkingskracht van de vernieuwde Daviscupformule wordt mee bepaald door een hoge prijzenpot. Zo krijgt elk tennisland dat zich kan plaatsen 300.00 euro.(hjb)

Hongarije-België 3-2: Marton Fucsovics (ATP 84) - Ruben Bemelmans (ATP 222) 6-7, 6-4, 6-2; Attila Balazs (ATP 76)- Kimmer Coppejans (ATP 154) 6-3, 6-0; Balazs / Fucsovics - Sander Gillé /Joran Vliegen 6-3, 1-6, 4-6. Vrijdag: Balazs- Bemelmans 7-5, 6-7, 4-6; Fucsovics - Coppejans 6-2, 5-7, 6-4

Het beste van Enkel voor abonnees