Officieel: Italiaanse regering verbiedt alle sportevenementen in Italië tot 3 april, ook Serie A wordt stilgelegd

Officieel: Italiaanse regering verbiedt alle sportevenementen in Italië tot 3 april, ook Serie A wordt stilgelegd

Milan-Genoa werd gisteren in een leeg San Siro afgewerkt. Foto: REUTERS

Het coronavirus blijft Italië in de ban houden. Nadat onder meer al de Strade Bianche en Milaan-Sanremo werden afgelast en er matchen in de Serie A zonder publiek werden gespeeld, gaat de Italiaanse regering nu nog een stap verder. Heel Italië gaat in lockdown en dus worden ook alle sportevenementen afgelast.

LEES OOK.Alle wedstrijden in de Ligue 1 vinden tot 15 april plaats achter gesloten deuren

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) besliste maandag om alle sportevenementen in Italië, op alle niveau’s, tot 3 april af te gelasten omwille van het coronavirus. Het CONI vroeg de Italiaanse regering om de beslissing in een speciaal regeringsdecreet te bekrachtigen. De beslissing van het CONI werd unaniem genomen tijdens een vergadering tussen CONI-voorzitter Giovanni Malago en vertegenwoordigers van de belangrijkste sportfederaties.

Later op de avond maakte premier Conte bekend dat iedereen in heel Italië moet thuisblijven, en dat dus ook alle sportevenementen worden afgelast. Naast onder meer een resem wielerwedstrijden betekent dat ook dat de Serie A een rijd stilgelegd wordt.

Sassuolo-Brescia ging maandagavond nog wel gewoon door, de voorlopig laatste match dus. Sassuolo-aanvaller Francesco Caputo opende de score in het lege stadion en had een boodschap voor de tv-kijkende fans: “Het komt allemaal goed, blijf thuis.”

Corrigeer

MEER NIEUWS