Bij de junioren, de skippers tot 17 jaar, namen twee teams deel in de meisjescategorie. Beide teams wisten zich te selecteren voor het Belgisch kampioenschap volgende week in Gent. Het team met Julie Zenner, Marie De Willemaecker, Linde Lamon, Lies Brouckaert en Eline Deygers mag trots zijn op hun wedstrijd maar zij strandden jammer genoeg op de 4de plaats. Het tweede team met Evy Coulier, Sarith Boone, Hanne De Schinkel en Ella Van Hoey hadden ook een meer dan goede dag en lieten iedereen achter zich. Ze stonden terecht te blinken op de eerste plaats.

Na de junioren kwamen de senioren, de skippers ouder dan 18 jaar, aan de beurt. Hier deden drie teams van The Handles mee. Er was naast de titel provinciaal kampioen ook een selectieplaats te verdienen voor de WK selectiewedstrijd van volgende week. Het BK voor de senioren is pas later op het seizoen.

Ook hier stelden de drie teams niet teleur. Integendeel. Alle teams konden zich plaatsen. Op een achtste plaats vinden we in de open categorie het team met Jef Vandecasteele, Camille Verzele, Lotte Tytgat en Lindsey Van der Meirsch. Ze behaalden probleemloos de puntenlimiet en mogen zich opmaken voor hun wedstrijd volgende week. Vier plaatsen hoger, op een spijtige vierde plaats vinden we het team met Tim Vandewalle, Rogier De Boever, Lowie Bouvijn, Jolien Naessens en Liese Bouvijn. Een heel mooie prestatie want Liese maakte haar comeback om de geblesseerde Rani Coppejans te vervangen.

Bij de meisjes was er slechts één team van The Handles. Joyce Devolder, Floor Degraeve, Velika De Jaeger, Fien Cocquyt en Jodi Devolder hadden vorig jaar reeds een succesvol jaar. En die lijn trokken ze gewoon verder met de gouden medaille. Ze werden voor het tweede jaar op rij provinciaal kampioen.

Mathias De Jans: ‘Vijf deelnemende teams, vijf selecties voor volgende week en twee gouden medailles. Veel beter kon een wedstrijd niet verlopen. Tevreden trainers dus en op naar volgende week.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio