Man gewond na aanrijding met vluchtmisdrijf in Antwerpen: bestuurder gebruikte mogelijk lachgas

Man gewond na aanrijding met vluchtmisdrijf in Antwerpen: bestuurder gebruikte mogelijk lachgas

Het ongeval gebeurde toen de auto de Engelselei indraaide, maar zijn bocht te breed nam. Foto: Google Maps

Borgerhout -

In het Antwerpse district Borgerhout is maandag een 47-jarige man gewond geraakt toen hij werd aangereden door een wagen die vervolgens aan hoge snelheid doorreed. Dat zegt de Antwerpse lokale politie dinsdag. Mogelijk was de bestuurder onder invloed van lachgas, want getuigen hebben verklaard dat de bestuurder een jonge man was die een ballon in de mond hand. De eigenaar van de wagen, die zich later bij de politie meldde, voldeed echter niet aan de getuigenbeschrijvingen.

Het slachtoffer stond maandagnamiddag in de deuropening van zijn bestelwagen aan de Engelselei, toen er een wagen aan hoge snelheid van het Luitenant Naeyaertsplein kwam aangereden. De bestuurder nam zijn bocht te breed en raakte zo het slachtoffer en de deur van de camionette. Het slachtoffer kwam ten val, de deur werd deels afgerukt en de bestelwagen werd tegen en ander geparkeerd voertuig geduwd.

De bestuurder van de wagen bekommerde zich niet om het gewonde slachtoffer en reed aan hoge snelheid verder. De eigenaar van de wagen kwam zich later bij de politie aangeven, maar in tegenstelling tot wat verschillende getuigenverklaringen stelden ging het om een 42-jarige vrouw. Toch verklaarde ze dat zij achter het stuur zat. De politie onderzoekt de zaak.

Corrigeer

MEER NIEUWS