Bewakers verkleden zich als gorilla’s om .. aapjes weg te jagen

Video: ITBP

Opmerkelijke beelden uit het grensgebied tussen India en Tibet: twee grote gorilla’s joegen er een troep makaken weg. Alleen waren het geen echte gorilla’s maar twee grenswachten die de onbeschaamde dieren beu waren. Makaken, en dan vooral de resusapen, vormen er een ware plaag. Vuur met vuur bestrijden, moeten ze gedacht hebben. De grenswachten vonden er niet beter op dan de brutale aapjes weg te jagen door zich te verkleden als gorilla’s.

Al springend en hoppend jagen de wachters de troep weg. Ze kloppen, zoals het een goede gorilla betaamt, zichzelf op de borst. De aapjes twijfelen eerst, maar nemen het zekere voor het onzekere en vluchten terug de jungle in.

Dagelijks krijgen Indiërs te maken met overlast door de diertjes. Duizenden bijtwonden, eten dat wordt gestolen en eigendom die wordt vernield - het is dagelijkse realiteit voor de bewoners van de grensstreek. Maar niet alleen daar vormen apen overlast, ook de rest van Indië ziet de dieren liever niet langskomen. De populatie van de dieren neemt enorm toe. Dat is vooral te wijden aan het verdwijnen van hun leefgebied. De apen trekken daarom meer de steden en dorpen in. Door zo dicht op mensen te leven, leren de apen hoe ze de mensen te slim af kunnen zijn.

Indische ambtenaren zitten met de handen in het haar en hebben er geen idee van hoe ze de continue groeiende populatie kunnen intomen. De gorilla-tactiek heeft volgens hen geen zin: “de makaken zullen snel doorhebben dat het geen echte apen zijn die hen wegjagen.”

bekijk ook

Aap gedwongen te ‘powertrainen’ om toeristen te vermaken: “Houdt pas op als mensen stoppen met kijken”

Toerist wil selfie nemen, maar daar denkt aapje anders over

Bezoekers dierentuin schrikken zich een hoedje wanneer schijnbaar rustige gorilla plots uithaalt

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees