“Overval van de eeuw in Chili”: dieven maken veertien miljoen dollar buit

“Overval van de eeuw in Chili”: dieven maken veertien miljoen dollar buit

Foto: AP

Bij een overval op een geldwagen op de luchthaven van de Chileense hoofdstad Santiago hebben gangsters veertien miljoen dollar en één miljoen euro buitgemaakt. De daders zijn nog niet gepakt, maar volgens de politie hebben ze wel veel sporen achtergelaten.

“De overval van de eeuw”, wordt de spectaculaire overval in Chili genoemd. Zeven tot tien gewapende mannen reden met twee auto’s de vrachtafdeling van het vliegveld binnen en bestormden daar een geldwagen. Daarbij zijn twee veiligheidsmedewerkers gewond geraakt. De geldwagen werd vlak voor de overval geladen met geld dat was aangekomen uit het buitenland. De Chileense politie denkt dat de daders hulp van binnenuit hebben gekregen.

De feiten doen denken aan zes jaar geleden, toen er ook een geldoverval plaatsvond op het vliegveld van Santiago. Toen werd tien miljoen dollar buitgemaakt. De daders werden opgepakt, maar het meeste geld was verdwenen.

De laatste tijd slaan criminelen wel vaker toe op de luchthaven. Ze profiteren ervan dat de beveiliging niet meer op orde is, omdat veel politieagenten worden ingezet om de aanhoudende demonstraties in Chili te beteugelen. De bevolking protesteert er tegen sociale ongelijkheid en de hoge kosten voor levensonderhoud. De Chileense regering heeft een paar miljard euro in de economie gepompt om de rust te laten terugkeren, maar dat heeft nog niet veel geholpen.

Corrigeer

NIEUWS