Pakje geld ligt op grond in drukke winkelstraat

Er zijn nog eerlijke mensen: voorbijganger vindt 10.000 euro in winkelstraat en stapt ermee naar de politie

Er zijn nog eerlijke mensen: voorbijganger vindt 10.000 euro in winkelstraat en stapt ermee naar de politie

Een voorbijganger zag dinsdagmiddag in de Gasthuisstraat een bedrag van 10.000 euro op de grond liggen. Hij bracht het geld naar de politie die het op hun beurt weer aan de rechtmatige eigenaar overhandigde. Foto: Hans Otten

Turnhout -

Een eerlijke vinder heeft dinsdagmiddag in de Gasthuisstraat in Turnhout liefst 10.000 euro aan de politie overhandigd. Het geld lag gewoon op straat. Intussen is het geld weer terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

“De Gasthuisstraat in Turnhout was dinsdag misschien wel even de meest aantrekkelijke winkelstraat van het land”, aldus de lokale politie regio Turnhout. Een voorbijganger zag daar een fiks bedrag van 10.000 euro op straat liggen. De eerlijke vinder had het hart evenwel op de juiste plaats. Hij bracht meteen de politie in Turnhout op de hoogte. Een van de interventieploegen kwam ter plaatse en kon achterhalen wie recht had op de 10.000 euro. De inspecteurs konden niet veel later het stapeltje eurobiljetten overhandigen aan de gelukkige eigenaar.

De politie gaf niet meer details vrij over de persoon die het geld verloor. Het is ook niet duidelijk of de eerlijke vinder een beloning kreeg voor zijn goede daad.

Corrigeer

NIEUWS