Thomas De Gendt na sterke tijdrit: “Op het einde trapte ik nog meer wattages dan ik had vooropgesteld”

Thomas De Gendt na sterke tijdrit: “Op het einde trapte ik nog meer wattages dan ik had vooropgesteld”

Foto: Photo News

Thomas De Gendt heeft met 19’04” een puike chrono neergezet in de tijdrit van Parijs-Nice. Uiteindelijk moest De Gendt na een uur de hot seat verlaten nadat zijn tijd verbeterd werd door Kasper Asgreen van Deceuninck - Quick-Step.

Voordat De Gendt naar de hot seat trok, toonde hij zich tevreden over zijn tijdrit. “Grotendeels heb ik de tijdrit kunnen rijden zoals ik ze wilde rijden, al viel ik boven het tweede klimmetje wel wat stil. Maar het was mijn eerste tijdrit van het jaar dus de positie is nog een beetje zoeken. Toch kon ik op het einde nog grotere wattages trappen dan ik vooropgesteld had.”

“De tijdrit op zich is goed gegaan. Misschien niet 100% top omdat ik een paar bochten te traag genomen heb, maar al bij al ben ik tevreden. Voor mij begint Parijs-Nice altijd pas na drie dagen. Vandaag was dus mijn eerste grote doel. Morgen rijden we voor Caleb Ewan en daarna zijn er nog drie interessante ritten voor mij”, aldus De Gendt nog.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.