Victor Campenaerts na tijdrit: “Ik ben in goede vorm maar daar word ik niet voor betaald”

Victor Campenaerts na tijdrit: “Ik ben in goede vorm maar daar word ik niet voor betaald”

Foto: Photo News

Victor Campenaerts kwam binnen op vier seconden na Thomas De Gendt, die dan nog de toptijd had. Achteraf gaf Campenaerts aan dat hij zichzelf niet veel kon verwijten.

“Het was zaak om de tijdrit met twee klimmetjes goed in te delen: je wil niet al je kruit verschieten op het eerste klimmetje. Ik rijd zeker een sterk tweede deel, wat toch wel wijst op mijn goede conditie. Maar daarmee ben ik nog niet de beste renner van het deelnemersveld”, zei Campenaerts.

“Ik verkeer in goede vorm maar daar word ik niet voor betaald. Je moet winnen. Het is beter om niet in vorm te zijn maar wel te winnen”, aldus Campenaerts. “Ik heb na mijn tijdrit al vier seconden achterstand op De Gendt en dan moeten er nog andere renners vertrekken. Ik denk dat het klimmetje een renner als Alaphilippe heel goed ligt. Er zal op dit parcours sowieso wel iemand een minuut sneller rijden dan mij.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.